Leul deschide ședința în depreciere față de euro, după alegerile din SUA

Leul deschide ședința în depreciere față de euro, după alegerile din SUA
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 9 nov 2016

Leul a pierdut un ban față de euro la începutul ședinței de tranzacționare, în contextul în care piețele financiare internaționale sunt pe roșu, după ce rezultatele alegerilor din Statele Unite îl dau câștigător pe republicanul Donald Trump, în contradicție cu sondajele de opinie de dinaintea votului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perechea euro-leu a închis ședința trecută la 4,5095 și se tranzacționa în jurul a 4,52 lei pentru un euro (+0,2%) în deschiderea ședinței, când rezultatele din SUA îl puneau în față pe Trump în statele cheie pentru alegerile prezidențiale. Cursul BNR de marți era de 4,5072 lei/euro.

Euro a câștigat teren și în fața celorlalte monede din regiune, în tranzacții înainte de deschiderea ședințelor. În fața monedei Ungariei a avansat cu 0,65% (307 forinți pentru un euro), iar în fața devizei Poloniei cu 0,4% (4,3490 zloți pentru un euro).

Față de dolar, euro a câștigat 1,57%.

Cotațiile futures S&P 500 ale Bursei de la New York au căzut cu 5%, punct limită înainte de deschiderea ședinței. Scenariul este similar cu cel dinaintea votului pentru Brexit, când traderii mizau pe sondajele care arătau că britanicii vor vota pentru Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
curs bnr
evolutie leu