Liderii autorităților internaționale și naționale de supraveghere financiară, personalități din mediul academic și manageri din instituții financiare private dezbat provocările educației financiare în pandemie la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie

Liderii autorităților internaționale și naționale de supraveghere financiară, personalități din mediul academic și manageri din instituții financiare private dezbat provocările educației financiare în pandemie la Conferința Internațională ISF2020, marți 24 noiembrie
scris 23 nov 2020

Reinventarea educației financiare în perioadă de pandemie și restricții sociale preocupă, deopotrivă, autoritățile de supraveghere din întreaga lume, profesori, cercetători, dar și instutuțiile financiare private. Lideri ai acestor entități se reunesc marți, 24 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Conferința Internațională ISF2020 - "Noile generații de consumatori de servicii financiare – cum îi formăm, cum îi educăm", pentru o dezbatere consistentă în jurul provocărilor apărute, în context pandemic, pentru educația financiară și certificările naționale.

Evenimentul, organizat de Institutul de Studii Financiare (ISF), în parteneriat cu Profit, va fi transmis live pe postul de televiziune Profit.ro TV, pe site-ul www.profit.ro, dar și pe paginile de facebook ale ISF și Profit.ro.

Participanți la dezbatere (detalii suplimentare despre eveniment și pe pagina ISF- AICI) vor fi:

- Prof.univ.dr. Nicu MARCU, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

În luna iunie 2020, a fost numit de către Parlamentul României Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Ca Președinte al ASF, are și calitatea de membru al Comitetului Național pentru Supraveghere Macroprudențială (CNSM). Experiența sa profesională include poziții cu atribuții de conducere și coordonare precum Vicepreședinte al Curții de Conturi a României (CCR), Secretar general și Director al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). A deținut, de asemenea, funcțiile de Președinte al Consiliului Național de Integritate, de Director general al Direcției Generale Buget-Finanțe și Fonduri Europene în Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. A condus, în calitate de Președinte, și activitatea Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților. Are o activitate didactică și de cercetare de 20 de ani în domeniul învățământului universitar economic. A deținut poziția de Prorector și apoi membru în Senatul Universității din Craiova, fiind în prezent profesor al Academiei de Studii Economice din București și Director al Școlii Doctorale Economie II din cadrul ASE București. Licențiat în Științe Economice și în Drept, domnul Nicu Marcu este Doctor în contabilitate. Este autor și coautor al mai multor cărți și articole publicate în reviste de specialitate, atât din țară cât și din străinătate.

-Ștefan Daniel ARMEANU, Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF)
În cadrul ASF este responsabil de Sectorul Pensiilor Private, din noiembrie 2018. Anterior, din noiembrie 2014, a ocupat funcția de membru neexecutiv în cadrul Consiliului ASF. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniul învățământului universitar economic și este în prezent profesor universitar doctor la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București. Începând din 1998, a fost, pe rând, preparator, asistent, lector universitar doctor și conferențiar universitar doctor la ASE, dar și conferențiar în cadrul Institutului Bancar Român și profesor universitar doctor la Facutatea de Administrație și Afaceri de la Universitatea București. În perioada 2007 – 2013, a fost actuar în cadrul a două companii de asigurări din România. Ștefan Daniel Armeanu este doctor și conducător de doctorat în Finanțe-Asigurări al Academiei de Studii Economice. A absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (ASE) și Facultatea de Matematică (Universitatea București), dar și două programe de masterat. Este membru al Centrului Național de Excelență în Studii de Management Comparat din cadrul Facultății de Management (ASE), a fost membru fondator al Centrului de Cercetari Financiar-Monetar al Facultății de Finanțe (ASE) și laureat al Galei Profesorul Bologna. Încă din 2009, este prezent în Top 5% autori din România, realizat de către ROPEC, fiind autor sau coautor a peste 15 cărți, dar și a numeroase articole și studii de specialitate.

-Valentin IONESCU, Președintele Institutului de Studii Financiare și Directorul Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară din ASF
A activat timp de 18 ani în diverse companii private din țară și străinătate, în domeniul investițiilor în piața de capital. A ocupat în cadrul ASF poziția de Director al Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară. A mai ocupat funcția de Director al Direcției de Supraveghere Integrată (2013 - 2014) si de Director ai Direcției Autorizare Reglementare Asigurări (2017-2019). Activitatea profesională mai include poziții precum cea de Director General al BVB, Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) și Președinte CA al Depozitarului Central, dar și experiență internațională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) și Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerț, are un MBA de la CNAM Paris, un Master in dezvoltarea întreprinderii de la ASE și Diploma în Finanțe de la George Town University US. Este membru activ în diverse comitete ale ESMA și EIOPA. Participă ca invitat la ședințele CNSM. A absolvit Institutul Aspen, iar la Joint Vienna Institute a urmat cursurile „Financial Sector Surveillance" si „External Vulnerabilities and Early Warning Exercise". A publicat articole si opinii de specialitate in diverse publicații din tara si străinătate si a fost intervievat de Bloomberg cu mai multe ocazii.

-Academician Lucian Liviu ALBU
Economist, membru titular al Academiei Române, este director al Institutului de Prognoză Economică, conducător de doctorat în cadrul Academiei Române și fondator al revistei Romanian Journal of Economic Forecasting (prima revistă ISI pentru economie din România). În 2000 a fost Ministrul Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Isărescu, în perioada 2010-2019 a fost membru al primului Consiliu Fiscal din România și din 2019 este președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Financiare. A participat la numeroase proiectele de cercetare în țară și în străinătate (Comisia Europeană, Banca Mondială, ONU, USAID, Fondul Belgian pentru Cercetare Științifică, Fondul Flamand pentru Cercetare, British Academy, CINADCO, GDN etc.), precum și în cadrul schimburilor externe ale Academiei Române. A beneficiat de două stagii de cercetare de lungă durată prin proiecte ale UE, la Sorbona, CEPREMAP (Felow Researcher), respectiv la Universitatea din Leicester, CEES (Honorary Visiting Professor), și a colaborat cu prestigioși profesori și cercetători din occident (inclusiv cu laureați ai premiului Nobel pentru economie), participând la peste 100 conferințe internaționale (inclusiv ca invitat special) și numeroase burse, granturi și stagii de cercetare, la institute și universități prestigioase din străinătate (majoritatea din țările UE, dar și din China, Elveția, Islanda, Israel, Rusia, SUA, Taiwan și Turcia). Este membru într-o serie de organizații, societăți sau asociații profesionale, naționale și internaționale: Consiliul Statistic Național, ARCOR (Asociația Română pentru Clubul de la Roma), EcoMod (Global Economic Modeling Network), EGGE, European Union (expert național), Consiliul Consultativ al Academiei de Studii Economice și Consiliul Școlilor Doctorale (Finanțe și Cibernetică și Statistică Economică), Consiliul Director al CNR-CME (Comitetul Național Român - Consiliul Mondial al Energiei, membru din partea Academiei Române), Academia Europaea (The Academy of Europe), GLO (Global Labor Organization), EBES (Eurasia Business and Economics Society) etc.

-Verena Ross, director executiv Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA)
A fost numită în funcție în martie 2011 și s-a alăturat ESMA la 1 iunie 2011. Este primul director executiv al organizației și face parte din echipa de conducere superioară împreună cu președintele ESMA. Directorul executiv are responsabilitatea pentru funcționarea de zi cu zi a organizației. Înainte de aceasta, a deținut mai multe posturi de conducere în Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) din Marea Britanie, poziția sa finală fiind Director al Diviziei Internaționale din octombrie 2009 până în mai 2011. Verena a fost, de asemenea, membru al Comitetului executiv al FSA și al Comitetelor de politici executive și de risc. S-a alăturat FSA în 1998 pentru a conduce biroul președintelui executiv în faza de lansare a autorității de reglementare și a fost numită consilier detașat la Comisia pentru valori mobiliare și comisioane viitoare din Hong Kong în 2000. Ulterior a deținut diferite funcții în divizia de piețe și a fost director al Diviziei de Strategie și Risc înainte de a deveni Director al Diviziei Internaționale. După studii la Hamburg, Taipei și Londra (SOAS), și-a început cariera la Banca Angliei în 1994, unde a lucrat ca economist și apoi supervizor bancar.

-Dr. Tim SHAKESBY, Coordonator  Direcția Conduită-Supraveghere EIOPA
S-a alăturat Autorității Europene de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA) în decembrie 2013, în calitate de expert principal în inovație financiară. În prezent, este șeful Unității EIOPA de Conduită - Supraveghere, cu focusare spre asigurarea convergenței în practicile de supraveghere a conduitei în întreaga UE, lucrând la identificarea și reacționând la riscurile de conduită emergente. Este implicat și în proiecte EIOPA privind digitalizarea. Anterior, el a condus proiecte privind produsele complexe de investiții, inclusiv asigurând președinția grupului Autorității de Supraveghere Europene (ESA) în baza Regulamentului privind pachetele de produse de asigurări complexe cu componentă de investiții (PRIIP). Înainte de EIOPA, a fost detașat la Comisia Europeană timp de cinci ani, unde el a lucrat la probleme de gestionare a activelor și de protecție a consumatorilor, inclusiv la UCITS. Și-a început cariera de reglementare ca și consilier pe politici de piață retail în cadrul Autorității de Servicii Financiare din Regatul Unit (FSA), unde a condus proiecte pentru revizuirea regulilor privind previziunile și transparența costurilor pentru produsele de asigurări și pensii personale.

-Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE și Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private și Piețe financiare, OECD
Este Coorodonator al diviziei de asigurări, pensii private și piață de capital la OECD. Divizia acoperă piețele financiare, gestionarea datoriilor publice, asigurările, pensiile private, investițiile și finanțarea pe termen lung și durabil în IMM-uri și infrastructură, precum și educația financiară, protecția consumatorilor financiari și problemele de incluziune financiară. S-a alăturat OECD în iunie 2000 pentru a dezvolta activitățile Secretariatului Comitetului pentru asigurări și pensii private (IPPC). Începând cu anul 2010, ea a condus lucrările unității de educație financiară OECD (inclusiv exercițiile de educație financiară OECD / INFE și PISA) și ulterior activitățile OECD de protecție a consumatorilor financiari (inclusiv Grupul operativ G20 / OECD pentru protecția consumatorilor financiari și FinCoNet) . Înainte de OECD, a lucrat la Deloitte Touche Tomatsu Audit Paris, în domeniul bancar și al asigurărilor. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris și a obținut titlul de doctor în economii internaționale la Universitatea Pantheon-Sorbonne din Paris în 1998.

-Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv ISF
Conduce ISF din funcția de director executiv și este profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico - Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacție pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

-Adrian MARIN, Președinte UNSAR
S-a alăturat echipei Generali in 1996 ca underwriter și a deținut ulterior numeroase poziții de management în interiorul companiei, de la subscriere până la daune, acumulând astfel o experiență aprofundată a proceselor-cheie ale unei companii de asigurări. În 2008 a fost numit în Directorat, ca Director Executiv, iar din 2011 a preluat poziția de CEO al Generali Romania. Începând cu 2014, Adrian Marin a devenit și Președinte al Consiliului de Supraveghere al Generali Pensii. Datorită unei implicări active și îndelungate în cadrul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din Romania, în 2016 a fost ales in funcția de Președintele al acesteia.

-Mihnea BĂRBULESCU, Director Executiv ERSTE Asset Management România
Are o experiență de peste 20 ani în piața de capital din România, cu expertiză in domeniul vânzărilor produselor de trezorerie, a serviciilor de investiții financiare precum și a serviciilor de administrare a portofoliilor colective și individuale. Cunoștintele au fost acumulate în cadrul unor institutii (financiare) prestigioase din România, precum Raiffesisen Bank, Raiffeisen Capital & Investment S.A, BT Securities, Erste Asset Management România. Ocupă la momentul de față poziția de Director Executiv în conducerea Erste Asset Management România și coordonează activitățile de vânzări, marketing și gestionarea produselor.

-Alexandra SMEDOIU, CFA, Președinte CFA România
Este Partener în cadrul Deloitte România și Liderul pentru Industria de Real Estate din cadrul Deloitte România. În paralel, conduce practica de servicii fiscale în sfera impozitelor directe din cadrul Deloitte România. Este specializată în consultanță fiscală atât pentru societăți multinaționale cât și pentru antreprenori locali, precum și în structuri fiscale internaționale. Deține o diplomă de licență în Relații Economice Internaționale și o diplomă de master în Managementul Proiectelor Internaționale. Efectuează studii doctorale în domeniul politicilor fiscale la ASE București. Participă frecvent ca vorbitor la diverse evenimente de afaceri, a scris numeroase articole de specialitate și opinii în presa locală și a fost lector la cursuri pe teme de fiscalitate. De asemenea, a fost implicată activ în proiecte de modificare a legislației aplicabile băncilor, fondurilor de investiții și societăților de asigurări. Este și lector la Universitatea Româno-Americană, unde predă fiscalitate internațională în cadrul cursurilor de Master. Alexandra Smedoiu este licențiată Chartered Financial Analyst© și președintele organizației CFA România, o organizație non-profit care reunește profesioniști de top ai industriei serviciilor financiare. Este de asemenea membru  ACCA, a Institutului de Fiscalitate din Marea Britanie (CIOT) precum și a Camerei Consultanților Fiscali din România.

-Prof.univ.dr. Dorel Mihai PARASCHIV, Prorector ASE București
Este profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale și Prorector pentru Relații cu mediul economico-social și viața studențească din Academia de Studii Economice din București. Preocupările academice vizează comerțul internațional, derularea negocierilor internaționale și mediul european de afaceri. A participat, în calitate de director și membru de echipă, în numeroase proiecte cu finanțare națională și internațională, cu teme precum facilitarea tranziției de la școală la viața activă pentru studenții din domeniul economie-afaceri internaționale, accesul studenților la piața muncii, analiza evoluției și a situației IMM și a mediului de afaceri din România, etc. Deține experiență de peste 14 ani în management și a dezvoltat abilități de consultanță prin implicarea în echipe mixte, inclusiv cu experți internaționali. A deținut funcția de director în cadul a două proiecte de cercetare CNCSIS, de manager al unui proiect POSDRU, fiind membru în echipa a trei proiecte POSDRU. Are o solidă experiență în sprijinirea studenților pentru participarea la mobilități transnaționale, fiind implicat în mai multe proiecte dedicate acestui scop atât pentru doctoranzi, cât și pentru postdoctoranzi.

-Mihaela COJOCARU, director Autoritatea de Supraveghere Financiară
În prezent este Director al Direcției Reglementare - Autorizare din cadrul Sectorului Asigurări - Reasigurări din ASF. Are o experiență de 25 de ani în domeniul asigurărilor și reasigurărilor, atât pe piața românească cât și pe alte piețe europene (Franța, Italia, Spania). A absolvit Universitatea Politehnică București, după care a urmat programele de cursuri postuniversitare și doctorale din cadrul Academiei de Studii Economice, obținând titlul de doctor în anul 2009.  A urmat mai multe cursuri de specializare în domeniul asigurărilor și reasigurărilor, în cadrul CII – Londra, Swiss Re, Munich Re și deține, de asemenea, mai multe certificări de la furnizori cunoscuți din domeniu, precum STECIS Olanda (The Trade Credit Insurance & Surety Academy) precum și un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK). Este implicată în programe de pregătire profesională în asigurări încă din anul 1997 (în cadrul UNSAR prin Fondul Britanic de Know-How ), iar din 2010 a devenit lector autorizat ASF.

Dorel DUȚĂ, președinte UNSICAR
Conduce UNSICAR începând din decembrie 2017, și este reprezentatul pieței financiare non-bancare în Colegiul de Coordonare al Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor SAL-FIN. Are o bogata experiență în industria de asigurări, în care activează de 25 de ani. Este absolvent al Facultății de Drept, deține un certificat de management obținut la The Open University Business School și are o serie de cursuri de specializare în domeniul asigurărilor. Începând din anul 2000, a devenit asociat și director la Hobbit Broker de Asigurare, compania specializată pe zona coporate.

Antonio SOUVANNASOUCK, Președinte PRBAR
Absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, are o cariera in asigurari de peste 26 ani si  este din 1996 Managing Partner la ASIGEST prima companie de brokeraj din Romania. De asemenea face parte din Consiliul de Administratie al ASIGEST Broker SPA, companie cu prezenta in Italia, Bulgaria, Serbia, Maroc, Germania si Turcia. Lunga sa experienta profesionala este caracterizata de o bogata expertiza in riscurile corporate, recunoscuta unanim in piata de asigurari. De altfel, este de din 2005 lector al Institutului de Asigurari si Pensii, actualul Institut de Studii Financiare. De doi ani acesta este Presedintele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare si Reasigurare, organizatie la care este si membru fondator.

Alexandru CIUNCAN, Director UNSAR
Are o experiență de peste 18 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în mod special în zona de business conduct, reglementare, protecția consumatorului, media și jurnalism financiar. Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziția de Director General al UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar din august 2019 este Membru în Consiliul Director al ISF-Institutul de Studii Financiare. Între 2013 și 2018, Alexandru a fost membru al IRSG și al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA - Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări și Pensii Ocupaționale, participând la elaborarea și dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor și pensiilor private. În același timp, a deținut funcțiile de Secretar General al APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare și educare a consumatorilor - și de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE și SEE. Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, deține un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) și este licențiat PMP-Project Management Professional și ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).

Cătălin CÂMPEANU, Director adjunct Institutul de Studii Financiare
Licențiat în științe juridice având o diplomă de master în Psihologie Organizațională și Managementul Resurselor Umane și absolvent al programului de management public - Young Professional Scheme. Specialist în resurse umane, cu o experiență de peste 20 de ani în dezvoltare personală și formarea profesională a adulților, beneficiind inclusiv de experiența acumulată în cadrul European Institute of Public Administration (EIPA), a ocupat diverse poziții de management în domeniu, incluzând Director de Dezvoltare al Institutului National de Administrație, fiind în echipa ISF de mai mult de patru ani


AGENDA EVENIMENTULUI

12.00-12.40 Discursuri oficiale

- Prof.univ.dr. Nicu MARCU, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Prof. univ.dr.Daniel ARMEANU, Vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Timothy SHAKESBY,  Coordonator  Direcția Conduită-Supraveghere EIOPA

- Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE și Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private și Piețe financiare, OECD

- Verena ROSS, Director Executiv ESMA

- Valentin IONESCU, Președinte ISF

12.40-13.30 Dezbatere: Educația financiară – prioritate națională a deceniului următor (2021-2030)
Sesiunea include o dezbatere legată de propunerea unui plan unitar, cuprinzător privind educația financiară pe piețele financiare non-bancare, pe baza recomandărilor OECD, privind educația financiară, adoptate de Consiliul OECD pe 29 Octombrie 2020. În cadrul dezbaterii interactive vor fi împărtășite experiențe și propuse idei despre modul în care educația financiară și formarea profesională pot sprijini reziliența financiară a consumatorilor de servicii financiare. La dezbatere participă reprezentanți ai factorilor de decizie, asociațiilor profesionale, practicienilor și altor părți interesate.

- Valentin IONESCU, Director Autoritatea de Supraveghere Financiară

- Prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv ISF

- Prof.univ.dr. Dorel PARASCHIV, Prorector ASE București

- Adrian MARIN, Președinte UNSAR

- Mihnea BĂRBULESCU, Director Executiv ERSTE Asset Management România

- Alexandra SMEDOIU, CFA, Președinte CFA România
 

13.30-13.40 Lansare Revista de Studii Financiare

Academician Lucian ALBU, Președinte Consiliul Științific ISF

13.40-14.30 Dezbatere: Noutăți în certificarea personalului din asigurări

Ca urmare a apariției modificărilor legislative privind formarea și certificarea financiară din asigurări, dezbaterea propune discutarea unor aspecte practice de aplicare a normei ASF, pornind de la experiențele înregistrate în anul de aplicare al formei vechi. La dezbatere participă reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară, ai Institutului de Studii Financiare și ai asociațiilor profesionale.

- Mihaela COJOCARU, director Autoritatea de Supraveghere Financiară*

- Cătălin CAMPEANU, Director adjunct Institutul de Studii Financiare

- Alexandru CIUNCAN, Director UNSAR

- Dorel DUȚĂ, Președinte UNSICAR

- Antonio SOUVANNASOUCK, Președinte PRBAR

viewscnt
Afla mai multe despre
conferinta isf2020
educatie financiara
isf
asf