Lira sterlină a atins un maxim pre-pandemic față de euro

Lira sterlină a atins un maxim pre-pandemic față de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2022

Lira sterlină a crescut marți pentru a atinge un maxim pre-pandemic față de euro, susținută de așteptările că Banca Angliei va crește în continuare ratele dobânzilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira sterlină a fost cotată în urcare cu 0,1% față de euro, la 83,35 pence pentru un euro, după ce a atins cel mai ridicat nivel față de moneda unică din februarie 2020, scrie News.ro.

Electricitate pentru populație: Guvernul înlocuiește plafonarea prețului cu reducerea TVA și scutirea de certificate verzi și taxă de cogenerare, ceea ce va duce însă la....scumpiri CITEȘTE ȘI Electricitate pentru populație: Guvernul înlocuiește plafonarea prețului cu reducerea TVA și scutirea de certificate verzi și taxă de cogenerare, ceea ce va duce însă la....scumpiri

Față de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari, oscilând în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, când lira a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piața menținând ratele dobânzilor neschimbate.

În ultimele săptămâni, investitorii și-au mărit așteptările că Banca Angliei va crește ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creșterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susține lira sterlină.

Jane Foley, director de strategie pe piața valutară la Rabobank din Londra, a declarat că lira sterlină a câștigat, de asemenea, un anumit sprijin din semnele de slăbiciune ale dolarului american.

Față de un coș de valute, liras-a tranzacționat marți cu mult sub maximele ultimelor 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în pofida așteptărilor în creștere în această lună că Rezerva Federală va mări ratele dobânzilor mai devreme decât se aștepta inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlină
euro