Lira sterlină a avut cea mai slabă lună din ultimul an în raport cu dolarul

Lira sterlină a avut cea mai slabă lună din ultimul an în raport cu dolarul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 oct 2023
Lira sterlină a avut, în septembrie, cea mai slabă lună din ultimul an în raport cu dolarul american, iar analiștii nu sunt optimiști pentru restul anului, în condițiile în care estimările privind economia sunt în declin.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Lira sterlină a scăzut cu 3,75% față de dolar pe parcursul lunii, înregistrând un declin nemaiîntâlnit de la sfârșitul verii trecute. Atunci, moneda britanică a fost zguduită mai întâi de incertitudinea politică și economică, apoi de "mini-bugetul" de scurtă durată anunțat de fostul prim-ministru Liz Truss, care a împins lira sterlină la un minim istoric.
România a ieșit din topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele cu cel mai accesibil preț la benzină și motorină CITEȘTE ȘI România a ieșit din topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele cu cel mai accesibil preț la benzină și motorină

De asemenea, lira sterlină a scăzut luna trecută cu 1,26% față de euro, înregistrând cea mai slabă performanță din decembrie 2022.

Banca Angliei a întrerupt în septembrie seria de 14 creșteri consecutive ale ratelor de dobândă, menținând dobânda cheie la 5,25% - un nivel despre care economiștii cred că reprezintă probabil vârful ciclului de înăsprire monetară.
 
Așteptările pieței pentru vârful ratelor de dobândă din Marea Britanie era de 6,5% în timpul verii, iar "reevaluarea așteptărilor" a tras lira sterlină în jos, potrivit lui Jane Foley, chief FX strategist la Rabobank, citat de CNBC.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
lira
dolar
gbp
lira sterlina