Lira sterlină și euro au crescut față de dolar, după ce Banca Angliei a cumpărat obligațiuni ale guvernului britanic

Lira sterlină și euro au crescut față de dolar, după ce Banca Angliei a cumpărat obligațiuni ale guvernului britanic
scris 29 sep 2022

Lira sterlină a crescut față de dolar, ca și euro, recuperând scăderea inițială, după achiziționarea de către Banca Angliei (BOE) de obligațiuni guvernamentale din Regatul Unit, temperând avansul monedei americane care atinsese un nou maxim al ultimilor 20 de ani, transmite Reuters.

Banca Angliei a declarat că a primit oferte în valoare de 2,587 miliarde de lire sterline (2,78 miliarde de dolari), în prima operațiune de răscumpărare de obligațiuni care vizează stabilizarea pieței și că a acceptat doar 1,025 miliarde de lire sterline, scrie News.ro.

Lemnul românesc n-ar trebui să părăsească țara decât sub formă de produse de mobilier, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie a României CITEȘTE ȘI Lemnul românesc n-ar trebui să părăsească țara decât sub formă de produse de mobilier, spune președintele Camerei de Comerț și Industrie a României

Banca centrală s-a angajat să cumpere atâtea obligațiuni guvernamentale pe termen lung, cunoscute sub denumirea de gilts, cât va fi necesar, între miercuri, 28 septembrie, și 14 octombrie.

Pe măsură ce piețele au încercat să înțeleagă ce înseamnă această mișcare pentru lira sterlină, moneda a fluctuat în timpul sesiunii de miercuri,urcând până la 1,09165 dolari pe unitate și scăzând până la 1,05390 dolari pe unitate, fiind tranzacționată ulterior în urcare cu 1,51% la 1,08921 dolari pe unitate.

”Aveam nevoie de ceva sau de cineva care să oprească stresul financiar și panica financiară care se întâmpla. BoE a intervenit acolo", a spus Erik Nelson, analist la Wells Fargo.

Dar ușurarea pentru lira sterlină poate fi temporară, deoarece Marea Britanie trebuie încă să facă față unor tendințe macro cum ar fi inflația ridicată.

"Este o politică negativă pentru valută. Vă oferiți să limitați creșterea randamentelor într-un moment de inflație ridicată. Dolarul va continua să crească în următoarele câteva luni... SUA crește într-un ritm mult mai solid, cel puțin pentru moment, față de Regatul Unit și Europa, iar SUA nu au același tip de criza energetică ca Marea Britanie și Europa", a spus Nelson.

Investitorii în valută au monitorizat, de asemenea, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și incertitudinea energetică din Europa, după ce scurgerile din conductele Nord Stream dintre Rusia și Europa au aruncat gaze în Marea Baltică, a declarat Brad Bechtel, șeful global al FX la Jefferies din New York.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și alții au atribuit scurgerile de gaze unor acte de sabotaj.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul american în raport cu un grup de monede majore, a ajuns la 112,660 după ce a atins un nou maxim al ultimilor 20 de ani, de 114,78.

În timp ce dolarul a înregistrat inițial câștiguri generalizate, a scăzut brusc, pe măsură ce sesiunea de tranzacționare din SUA a progresat, moneda euro urcând cu 1,52%, la 0,9739 dolari pe unitate, după ce a scăzut până la 0,95355 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlină
banca angliei