Majoritatea tranzacțiilor cu criptomonede sunt transferate în Malta

Majoritatea tranzacțiilor cu criptomonede sunt transferate în Malta
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2018

Patformele de tranzacționare a monedelor virtuale au găsit în ultima perioadă un nou paradis, în Mediterana, majoritatea operațiunilor având loc pe platforme din Malta, stat care vrea să își mărească avuția devenind una dintre jurisdicțiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autoritățile de reglementare din alte țări, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită țară, care deseori nu este și locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacțiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley, potrivit News.ro.

Malta nu ar ocupa o poziție atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacționare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacționare, a notat Shah.

Creditul pentru populație crește susținut, în pofida dobânzilor mai ridicate. Creditul de consum a avansat cu cel mai mare nivel după ianuarie 2009 CITEȘTE ȘI Creditul pentru populație crește susținut, în pofida dobânzilor mai ridicate. Creditul de consum a avansat cu cel mai mare nivel după ianuarie 2009

Aceasta s-a referit la compania Binance, înființată anul trecut în Hong Kong, care a anunțat în luna martie că își mută domiciliul legal în Malta, după ce  autoritățile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la monedele virtuale.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacțiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacțiilor cu criptomonede se află în Marea Britanie, Hong Kong și Statele Unite, potrivit Morgan Stanley.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomodene
malta