Malta, Spania și România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în T3

Malta, Spania și România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental, în T3
scris 21 ian 2022

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2021 la 4% din PIB în zona euro și la 3,7% din PIB în Uniunea Europeană, iar Malta, Spania și România sunt țările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada iulie-septembrie 2021, s-au înregistrat în statele membre UE scăderi semnificative ale deficitelor, comparativ cu trimestrul doi din 2021, dar deficitele rămân la un nivel ridicat față de perioada de dinaintea pandemiei, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Rusia caută să obțină plecarea forțelor NATO din România și Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia caută să obțină plecarea forțelor NATO din România și Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate

În trimestrul trei din 2021, aproape toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental, excepția fiind Danemarca.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2021 s-a înregistrat în Malta (8,1% din PIB), Spania (7,3% din PIB) și România (7,1% din PIB, față de 9,4% din PIB în trimestrul trei din 2020, 7,4% din PIB în trimestrul doi din 2021 și 8% din PIB în primul trimestru din 2021).

În UE, veniturile guvernamentale totale s-au situat la 46,5% din PIB în trimestrul trei din 2021, stabile comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile guvernamentale totale s-au situat la 50,2% din PIB, o scădere comparativ cu 52,3% din PIB în trimestrul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit guvernamental
românia