Microsoft a atins un nou maxim istoric pe bursă după ce l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI

Microsoft a atins un nou maxim istoric pe bursă după ce l-a angajat pe fostul CEO al OpenAI
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 nov 2023
Urmărește-ne și pe Google News
 

VEZI AICI ȘI DOCUMENT Haosul continuă la OpenAI - Sute de angajați semnează o scrisoare și amenință cu demisia

Acțiunile companiei scăzuseră ușor vineri, după plecarea șocantă a lui Altman de la compania din spatele ChatGPT. Luni, acțiunile și-au revenit, crescând cu 1,9%, în condițiile în care analiștii au remarcat că nu consideră că această concediere afectează relația OpenAI-Microsoft și s-au declarat optimiști cu privire la noul rol al lui Altman la producătorul Windows.
DOCUMENT Haosul continuă la OpenAI - Sute de angajați semnează o scrisoare și amenință cu demisia CITEȘTE ȘI DOCUMENT Haosul continuă la OpenAI - Sute de angajați semnează o scrisoare și amenință cu demisia

Acțiunile gigantul tehnologic au atins 377,10 dolari.

Aceasta este o "victorie clară" pentru Microsoft și "ar trebui să ajute la compensarea îngrijorărilor legate de potențiala incertitudine pe termen scurt la OpenAI", scrie într-o notă Kirk Materne, analist la Evercore ISI, citat de Bloomberg.

Între timp, consiliul de administrație al OpenAI l-a înlocuit pe Altman cu Emmett Shear, fostul director general al Twitch, sfidând solicitările investitorilor de a-l repune în funcție pe șeful destituit. Separat, Wired a relatat că aproximativ 500 de angajați ai OpenAI au amenințat că vor părăsi startup-ul și i se vor alătura lui Altman la Microsoft dacă OpeAI nu îl repune pe acesta în funcția de CEO.

CEO-ul Microsoft a confirmat și numirea lui Emmett Shear ca nou CEO OpenAI, spunând că „așteaptă cu nerăbdare să cunoască pe Emmett Shear și noua echipă de conducere a OpenAI și să lucreze cu ei”.

 

Sectiune realizată în parteneriat cu ING
Sã ai un business de succes inseamnă, printre altele, să-ti alegi un partener de drum care te întelege si te insoteste cu solutii potrivite pentru fiecare etapa de dezvoltare.
ING îti sustine afacerea cu solutii variate: de la informatii despre cum accesezi fonduri europene, la consultant de business si produse bancare.


viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
actiuni microsoft
sam altman
greg brockma