Ministrul de Externe al Elveției: Va fi nevoie de o minune pentru un acord rapid cu UE referitor la tranzacțiile transfrontaliere cu acțiuni

Ministrul de Externe al Elveției: Va fi nevoie de o minune pentru un acord rapid cu UE referitor la tranzacțiile transfrontaliere cu acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2019

Ministrul de Externe al Elveției, Ignazio Cassis, a declarat că ar fi nevoie de ”o minune” pentru încheierea unui raport rapid cu Uniunea Europeană referitor la blocarea unui tratat de parteneriat, care a perturbat tranzacțiile transfrontaliere cu acțiuni și a tensionat relațiile bilaterale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afirmația ministrului Cassis, făcută într-un interviu acordat publicației SonntagsBlick, scoate în evidență pesimismul referitor la perspectivele de a pune capăt blocajului politic legat de acest pact, pe care Bruxelles-ul l-a dorit de un deceniu, dar Elveția nu a reușit să îl aprobe după negocieri de peste patru ani, scrie News.ro.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut Bernei să adopte acordul înainte de încheierea mandatului său pe 31 octombrie. Juncker va fi înlocuit de ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen.

Efectele amplificării războiului comercial SUA-China: indicii bursieri S&P 500 și Nasdaq Composite au avut cea mai slabă săptămână din decembrie 2018 CITEȘTE ȘI Efectele amplificării războiului comercial SUA-China: indicii bursieri S&P 500 și Nasdaq Composite au avut cea mai slabă săptămână din decembrie 2018

”Un acord cu actuala Comisie ar fi un miracol”, a declarat Cassis în interviul publicat duminică.

”Nu știu ce poziție va avea doamna von der Leyen în privința tratatului. Poziția UE va rămâne probabil aceeași, dar tonul s-ar putea schimba. Și, cu un pic de pace, va fi mai ușor să fie încheiat”, a spus ministrul.

Președintele elvețian Ueli Maurer a minimizat săptămâna trecută perspectivele eliminării rapide a blocajului cu principalul partener comercial al Elveției.

Bruxelles-ul a blocat de la 1 iulie posibilitatea ca investitorii din UE să efectueze tranzacții pe bursele elvețiene, din cauza escaladării disputei referitoare la tratat, în cadrul căruia Elveția ar adopta  reglementările Uniunii referitoare la piața unică. Elveția a răspuns prin interzicerea burselor europene să găzduiască tranzacții cu acțiuni elvețiene.

Alphabet devine compania cu cele mai mari rezerve de numerar din lume, depășind Apple CITEȘTE ȘI Alphabet devine compania cu cele mai mari rezerve de numerar din lume, depășind Apple

Volumul tranzacțiilor cu acțiuni din Elveția a crescut puternic luna trecută, la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, participanții la tranzacții fiind nevoiți să efectueze tranzacțiile pe piața locală.

La Berna, opoziția față de tratat, principala problemă de politică externă a Elveției, reunește politicienii de centru stânga pro-europeni cu extrema dreaptă anti-UE. Ambele părți consideră că tratatul este o încălcare a suveranității Elveției.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
elvetia
actiuni