Ministrul Finanțelor: Băncile vor deveni cu adevărat parteneri pentru mediul de afaceri atunci când vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare

Ministrul Finanțelor: Băncile vor deveni cu adevărat parteneri pentru mediul de afaceri atunci când vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare
scris 11 iun 2018

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, critică atitudinea băncilor care susțin că sunt parteneri cu mediul de afaceri, el spunând că instituțiile financiare vor fi "cu adevărat parteneri” atunci când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile” și că deocamdată băncile își plasează "cât mai avantajos finanțele”.

Prezent luni, la Ploiești, la fabrica British American Tobacco, ministrul Finanțelor a afirmat că băncile nu sunt "cu adevărat” parteneri ai mediului economic, ci doar finanțatori care-și plasează cât mai avantajos pentru ei banii, scrie News.ro.

”Tot timpul aud și băncile care sunt partenere cu mediul econimic… Nu. Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață. Atunci vor deveni cu adevărat parteneri. Până una-alta sunt finanțatori care plaseaza într-un mod cât mai avantajos pentru ele finanțele disponibile”, a spus Teodorovici.

Euro continuă avansul spre pragul de 4,66 lei CITEȘTE ȘI Euro continuă avansul spre pragul de 4,66 lei

Ministrul Finațelor a avut și o replică pentru reprezentanțâii fabricii de țigări care au prezentat cifrele companiei și au subliniat faptul că fabrica de la Ploiești este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat.

"Chestiunea acesta că plătiți la bugetul de stat… Păi plătiți, că facem business împreună.Plătiți ceea ce trebuie să plătiți, ce spune legea, nu plătiți nimic altceva în plus. (…) Deci dumneavoastră veți plăti ceea ce spune legea. Ideea e să o faceți în cât mai mare măsură. Noi ca stat vă vom stimula pentru a crea în special business”, a mai spus Teodorovici în discursul ținut cu ocazia evenimentului organziat de fabrica din Ploiești . 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul finantelor
banci