Ministrul Finanțelor vrea să listeze minimum 20% din CEC Bank pe piața de capital

Ministrul Finanțelor vrea să listeze minimum 20% din CEC Bank pe piața de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că dorește listarea CEC Bank pe piața de capital, precizând că se gândește la minimum 20%. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tocmai a fost capitalizată, iar listarea CEC veți vedea că va fi un lucru foarte bun. Vă spun, listarea CEC înseamnă foarte mult și anume transparentizarea activității, înseamnă guvernanță corporativă, înseamnă altceva. Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului”, a mai afirmat ministrul Finanțelor, la B1 TV.

ULTIMA ORĂ Legea care elimină pragurile de deținere la SIF-uri - votată final. Titlurile celor 5 societăți cresc la bursă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Legea care elimină pragurile de deținere la SIF-uri - votată final. Titlurile celor 5 societăți cresc la bursă

Ministerul Finanțelor Publice a majorat vineri cu două treimi capitalul CEC Bank, după ce a primit acordul Comisiei Europene. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Directorul general Bogdan Neacșu spune că vrea să urce banca în top 5, după injecția de resurse.

Capitalul social al băncii de stat CEC Bank ajunge la 2,29 miliarde de lei după această majorare și va oferi băncii spațiu de creștere a bilanțului.

Capitalul băncii a crescut între 2007 și 2018 exclusiv din profitul net, de 700 de milioane de lei în cei 11 ani.

Banca a încheiat anul trecut cu un profit net dublu față de 2017 de circa 354 de milioane de lei, în condițiile în care a făcut write-off pentru credite neperformante de aproape 475 de milioane de lei, majoritatea aferente companiilor.

CEC avea 1024 de unități, dintre care 480 în mediul rural.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
florin citu