Nasdaq urcă la un nivel record

Nasdaq urcă la un nivel record
scris 11 nov 2022

Indicii Bursei de Valori din New York (NYSE) au încheiat joi pe un maxim istoric, Nasdaq urcând cu peste 7%, sărbătorind anunțul privind încetinirea inflației în SUA, potrivit AFP.

Potrivit rezultatelor provizorii de la închidere, indicele Dow Jones a câștigat 3,69%, S&P 500, cel mai reprezentativ pentru piața americană, a urcat cu 5,53%, iar indicele Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a urcat cu 7,35%, arată Hotnews.

Inflația din SUA a încetinit peste estimări în octombrie, alimentând speranțele că Fed ar putea reduce ritmul și amploarea majorărilor de dobândă.

Rata anuală a inflației a decelerat la 7,7% luna trecută, de la 8,2% în septembrie, potrivit datelor anunțate de Departamentul american al Muncii joi.

Inflația de bază, care exclude prețurile energiei și alimentelor și este urmărită îndeaproape de banca centrală, a încetinit de la 6,6% la 6,3%, revenindu-și de la maximele ultimilor 40 de ani.

ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România

Atât inflația anuală, cât și cea de bază s-au situat sub estimările economiștilor, oferind speranțe că prețurile ar putea intra pe o pantă descendentă iar Rezerva Federală (Fed) va încetini pasul majorărilor dobânzilor, scrie Bloomberg.

Nasdaq urcă la un nivel record

În ritm lunar, prețurile de consum din SUA au crescut cu 0,4% în octombrie, după un avans similar în luna anterioară. Economiștii preconizau un avans lunar de 0,6% în octombrie.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au deschis tranzacțiile puternic în urcare.

Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA CITEȘTE ȘI Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA

În jurul orei 17:30 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 4,2%, Dow Jones urca cu 2,7%, iar Nasdaq Composite consemna un avans de 5,6%.

Impulsul de creștere s-a transmis și peste Ocean. Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 2,7%, cu creșteri importante pe toate marile burse: +1,2% pentru referința FTSE 100 de la Londra, +3,4% pentru DAX de la Frankfurt, +2,1% pentru CAC 40 de la Paris și +2,6% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

La București, BET și BETPlus consemnau aprecieri de 1,1% la ora menționată.

Nasdaq urcă la un nivel record

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatia sua
preturi consum
economia sua
fed
majorare dobanzi fed
actiuni americane