National Bank of Greece, fosta proprietară a Băncii Românești, a vândut credite neperformante din România

National Bank of Greece, fosta proprietară a Băncii Românești, a vândut credite neperformante din România
scris 24 mai 2021

National Bank of Greece (NBG), al doilea mare creditor din Grecia după active, care a vândut anul trecut Banca Românească către EximBank, a finalizat vânzarea unui portofoliu de credite neperformante din România, în valoare de 174  de milioane de euro, către Bain Capital Credit.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vânzarea portofoliului fusese anunțată de Profit.ro în decembrie.

Vara trecută, NBG a angajat Morgan Stanley pentru consiliere și intermediere în vederea vânzării un portofoliu de neperformante de 6 miliarde de euro. Băncile importane din Grecia au început un proces amplu de curățare a bilanțurilor după criza datoriilor, care a durat un deceniu. Totodată, NGB a agreat cu autoritățile europene un plan de restructurare, care încă nu a fost finalizat.

FOTO Șapte zone din centrul Bucureștiului vor fi exclusiv pietonale în weekend. HARTA străzilor cu circulația restricționată CITEȘTE ȘI FOTO Șapte zone din centrul Bucureștiului vor fi exclusiv pietonale în weekend. HARTA străzilor cu circulația restricționată

NBG  a finalizat, anul trecut, vânzarea Băncii Românești către EximBank, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, în vara anului 2019.

Grupul NBG rămâne prezent pe piața românească prin compania de leasing financiar NBG Leasing și Garanta Asigurări.

Inițial, NBG agrease vânzarea subsidiarei bancare din România către OTP. Vânzarea Banca Românească către grupul maghiar OTP a eșuat însă primăvara anului 2018.

În martie, NBG a agreat vânzarea diviziei sale de asigurări, Ethniki, care în România controlează compania Garanta Asigurări, către fondul britanic de investiții CVC Capital, care mai deține, printre multe altele, lanțul de parfumerii Douglas, grupul Samsonite (cel mai mare producător mondial de valize și genți de călătorie), producătorul de medicamente Alvogen.

Inițial, NBG  a vrut să vândă Ethniki către compania olandeză Exin Financial Services. Grupul elen a anulat tranzacția în 2018, invocând neîndeplinirea condițiilor din contract de către partea olandeză.

viewscnt
Afla mai multe despre
bain capital
nbg
garanta
banca romaneasca
neperformante
national bank of greece