Noi dezvăluiri despre Wirecard, prezentă și în România: Ar fi procesat plăți pentru un cazino online asociat cu mafia italiană

Noi dezvăluiri despre Wirecard, prezentă și în România: Ar fi procesat plăți pentru un cazino online asociat cu mafia italiană
scris 4 aug 2020

Compania germană Wirecard, cu operațiuni și în România și aflată în centrul unui scandal contabil de proporții, ar fi procesat plăți pentru un cazino online din Malta, folosit pentru spălarea de bani de către o grupare mafiotă italiană, ‘Ndrangheta din Calabria, scrie Financial Times.

Potrivit surselor judiciare și documentelor consultate de FT, Wirecard ar fi procesat plăți pentru CenturionBet, cazino înregistrat în Malta, dar deținut de o firmă paravan înregistrată în Panama, până în 2017, când activitatea firmei de jocuri de noroc a fost oprită de autoritățile italiene, după percheziții care au culminat cu arestarea a 68 de persoane.

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 CITEȘTE ȘI Amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19

Cazinoul făcea parte dintr-o schemă complexă, folosită de mafioți pentru a scoate bani din țară, au stabilit autoritățile italiene.

Wirecard se află deja în centrul unui uriaș scandal contabil, neregulile în acest caz fiind scoase inițial la iveală tot de Financial Times.

Luna trecută, fostul director general al Wirecard, Markus Braun, a fost arestat pentru a doua oară, fiind acuzat de procurori că a orchestrat, alături de alți suspecți, o fraudă elaborată pe parcursul mai multor ani, cu scopul de a înșela investitorii.

Braun, care a fost reținut și în iunie și eliberat ulterior pe cauțiune, a fost arestat împreună cu foștii directori financiar și de contabilitate ai Wirecard

Cei trei sunt bănuiți că, începând cu anul 2015, au conspirat cu alți suspecți pentru a umfla veniturile Wirecard, falsificând tranzacții cu parteneri terți., potrivit procuraturii. Acest lucru a creat o falsă impresie de robustețe financiară la Wirecard și a permis companiei să acceseze credite de 3,2 miliarde de euro.

Wirecard, cu operațiuni și în România, a solicitat intrarea în insolvență la finele lunii iunie, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro. Braun a demisionat în urma scandalului iscat, care a șters peste 12 miliarde de euro din valoarea de piață a companiei.

Fondată în 1999, Wirecard a devenit unul dintre jucătorii majori pe piața globală a serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
wirecard mafie
cazino malta
ft
scandal wirecard
fonduri lipsa wirecard
procesator plati