Noua Bancă pentru Dezvoltare BRICS aprobă primul set de împrumuturi

Noua Bancă pentru Dezvoltare BRICS aprobă primul set de împrumuturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2016

Un nou creditor multilateral, înființat de țările membre BRICS, a aprobat prima serie de împrumuturi, în valoare de 811 milioane de dolari, pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile, în patru dintre țările membre, a anunțat banca, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua Bancă pentru Dezvoltare (NDB), care și-a lansat operațiunile în februarie, este susținută de Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud (BRICS), scrie News.ro

Această bancă este prezentată ca o competitoare a altor instituții internaționale, precum Banca Mondială (BM).

Primul grup de proiecte aprobate de Consiliul de Administrație al băncii sunt în domeniul energiei "verzi" și regenerabile, a anunțat vineri, într-un comunicat, NDB.

"Există multe proiecte noi pe țeavă, inclusiv proiecte din Rusia. Ele se află în diverse stadii de examinare sau de evaluare", a declarat un purtător de cuvânt NDB într-un e-mail, fără să ofere alte detalii.

Bancpost vrea să mai reducă creditele neperformante cu cel puțin 2-3 puncte procentuale, dar rămâne peste media pieței CITEȘTE ȘI Bancpost vrea să mai reducă creditele neperformante cu cel puțin 2-3 puncte procentuale, dar rămâne peste media pieței

China a exercitat presiuni în vederea înființării NDB, al cărei sediu central comercial se află la Shanghai, în cadrul unor eforturi ale Beijingului, apreciază unii analiști, în vederea unei reorganizări a instituțiilor financiare la nivel mondial.

NDB dispune de un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, iar subscripțiile inițiale au fost stabilite la 50 de miliarde de dolari, potrivit site-ului băncii. Președintele băncii este K.V. Kamath, un fost bancher privat din India.

Un alt nou creditor multilateral susținut de China, Banca Asiatică de Investiții pentru Infrastructură (AIIB), și-a început activitatea, la sediul central din Beijing, în ianuarie.

Mai multe țări europene sunt membre AIIB - Germania, Austria, Spania, Finlanda, Franța, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Malta, Norvegia, Olanda, Portugalia, Suedia și Elveția -, însă Statele Unite și Japonia au refuzat o invitație în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
brics