OTP Bank creditează Poșta cu 20 milioane lei pentru a-și finanța activitatea curentă

OTP Bank creditează Poșta cu 20 milioane lei pentru a-și finanța activitatea curentă
scris 15 apr 2016

OTP Bank România va acorda Poștei Române două linii de credit de câte zece milioane de lei, pe termen de un an, pentru finanțarea activității curente.

Banca deținută de grupul maghiar OTP a câștigat o licitație organizată de operatorul poștal național în octombrie anul trecut, pentru care au mai depus oferte Banca Comercială Română și Bancpost, scrie News.ro

Poșta a cerut oferte pentru o linie de finanțare totală de 20 milioane de lei, împărțită în două loturi egale, de câte zece milioane de lei.

Din cele trei oferte depuse, doar două au fost admise.

Operatorul estima că va plăti dobânzi și comisioane aferente de 1,1 milioane lei, însă contractul final prevede costuri aferente de 750.000 de lei.

Contractul a fost atribuit prin negociere, pentru prețul cel mai redus.

Poșta va rambursa finanțarea luată de la bancă din fonduri proprii.

EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Doi români negociază preluarea Lido, pe care vor să-l transforme în cel mai luxos hotel din București

Compania va mai organiza la sfârșitul lunii o licitație pentru a atrage un împrumut de 60 de milioane lei pentru trei ani, sumă pe care o va utiliza să achite anumite plăți restante.

Poșta a luat de la bănci cinci credite pentru a-și finanța activitatea curentă, în perioada 2011-2015, în valoare totală de 200 milioane de lei, fiecare cu scadența la un an.

Ministerul Comunicațiilor este acționarul majoritar al companiei, cu 75% din titluri, restul revenind Fondului Proprietatea.

Poșta Română este cel mai mare operator postal din România, având o rețea cu 5.600 de unități și circa 27.000 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
posta romana