Acțiunile europene și petrolul scad înaintea întâlnirii de la Doha dintre marii exportatori ai lumii

Acțiunile europene și petrolul scad înaintea întâlnirii de la Doha dintre marii exportatori ai lumii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 apr 2016

Acțiunile europene și cotațiile aurului negru înregistrează scăderi vineri, în condițiile în care investitorii sunt circumspecți cu privire la rezultatul reuniunii de la Doha dintre marii exportatori de petrol, după ce ministrul iranian al Petrolului a anunțat că nu va participa la întâlnirea de duminică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 era în scădere cu 0,5% în jurul orei 15:00, declin care limitează la 3,2% câștigul la nivelul acestei săptămâni, scrie Bloomberg. Joi, indicele a crescut pentru a cincea ședință consectiv și a închis la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape două luni, în contextul rezultatelor financiare anunțate de companii precum Nestle și Unilever.

Piețele de capital de la Londra, Frankfurt și Franța consemnau pierderi de circa 0,6%, determinate în principal de evoluția companiilor din domeniile energetic și auto.  

Acțiunile Volkswagen au coborât cu 2,1% după ce datele publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) au arătat că producătorul auto german a pierdut un punct procentual din cota pe piața europeană în primul trimestru, până la 23,4%, cel mai mic nivel din ultimii cinci ani. Titlurile Daimler au scăzut cu 2,2%.

Iranul crește livrările de petrol înaintea reuniunii marilor exportatori pe tema înghețării producției globale CITEȘTE ȘI Iranul crește livrările de petrol înaintea reuniunii marilor exportatori pe tema înghețării producției globale

În sectorul energetic, acțiunile Tullow Oil au pierdut 4,8% din valoare, titlurile Anglo American s-au depreciat cu 3,1%, iar acțiunile Total cu 0,9%, potrivit datelor MarketWatch.

Cotațiile petrolului au scăzut cu peste 2%, extinzând declinul din ultimele două zile, după ce presa internațională a scris că ministrul iranian al Petrolului a anunțat că nu va participa la discuțiile de duminică privind înghețarea producției globale și îl va trimite în locul său pe reprezentantul țării în cadrul OPEC.

Cel puțin 18 dintre marii producători de petrol, în frunte cu Rusia și Arabia Saudită, se vor reuni pe 17 aprilie la Doha pentru a negocia o eventuală plafonare a producției zilnice la nivelul lunii ianuarie. Iranul a refuzat până acum să se alăture inițiativei, având în vedere că exporturile țării au scăzut puternic în ultimii ani, din cauza sancțiunilor occidentale.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
petrol
evolutii