O nouă monedă de doi euro urmează să fie pusă în circulație

O nouă monedă de doi euro urmează să fie pusă în circulație
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2021

O nouă monedă de doi euro urmează să fie pusă în circulație cu ocazia președinției franceze a Uniunii Europene (UE), începând de la 1 ianuarie 2022, și a marcării a 20 de ani de la punerea în circulație a monedei unice, pe care sunt gravate un stejar și un măslin, a anunțat secretarul de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Această monedă de doi euro este importantă mai întâi pentru că este pentru prima oară de la intrarea în funcțiune, în portofelele francezilor și europenilor a monedelor euro”, la începutul lui 2002, ”când în Franța schimbăm desenul acestei monede”, a anunțat Beaune la începutul unei conferințe de presă a lui Emmanuel Macron.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ea ”constă în marcarea aniversării monedei unice. În 2022 (moneda) euro împlinește 20 de ani”, iar ”francezii și europenii sunt foarte atașați de ea, maimult ca niciodată”, a declarat el, prezentând moneda, scrie News.ro.

Europenii ”susțin moneda unică și fac din ea un element de stabilitate, protecție și atractivitate a economiilor noastre, care ne-a protejat de asemenea în tmpul crizei”, a insistat secretarul de stat.

Simbolul stejarului și măslinului, care reprezintă ”forța și înțelepciunea”, a fost desenat de către gravorul general al Monetăriei Parisului, în ”continuitate cu monedele pe care le avem, dar și cu o modernizare ecologică”, potrivit lui Beaune.

Președinția franceză a UE urmează să aibă, de asemenea, o emblemă - inițialele UE în culorile Franței și stele europene, cu o ”săgeată care constă în a merge înante împotriva tentațiilor replierii și, uneori, a renunțării”.

viewscnt
Afla mai multe despre
monedă de doi euro
clément beaune