Oficial BCE: Băncile centrale analizează dacă să reglementeze monedele virtuale

Oficial BCE: Băncile centrale analizează dacă să reglementeze monedele virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2017

Parlamente și reprezentanți ai băncilor centrale discută dacă ar trebui să intervină și să reglementeze monedele virtuale, așa cum a procedat deja China, a declarat joi Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne întrebăm dacă parlamentele sau băncile centrale ar trebui să intervină, așa cum s-a întâmplat în China, unde au interzis utilizarea monedelor virtuale pentru că le consideră frauduloase”, a declarat Nowotny, guvernatorul Băncii Austriei, care a participat la o conferință la Florența, scrie News.ro.

Autoritățile din China au ordonat în septembrie platformelor de tranzacționare a monedelor virtuale să oprească activitățile, pentru a limita riscurile financiare legate de această piață extrem de speculativă, care a crescut rapid în acest an.

Sfaturile lui Garry Kasparov pentru cei care vor să aibă succes în afaceri CITEȘTE ȘI Sfaturile lui Garry Kasparov pentru cei care vor să aibă succes în afaceri

Cu toate acestea, Nowotny a minimalizat posibilele riscuri generate de monedele virtuale, precum bitcoin, pentru sistemul financiar mondial.

”Această piață nu este atât de mare încât să creeze instabilitate financiară”, a spus bancherul austriac, adăugând că investitorii trebuie să înțeleagă produsul.

Nowotny a explicat că este ca atunci când cumperi acțiuni la bursă.

”Oamenii care investesc în acest produs pot înregistra pierderi și, dacă se întâmplă asta, trebuie pur și simplu să le accepte”, a arătat el.

Săptămâna trecută, bitcoin s-a devalorizat cu aproape o treime în mai puțin de 4 zile, dar și-a revenit puternic în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
monede virtuale
banci
bce