Olandezul Frank Elderson îl va înlocui pe Yves Mersch în boardul executiv al BCE

Olandezul Frank Elderson îl va înlocui pe Yves Mersch în boardul executiv al BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2020

Miniștrii de Finanțe din zona euro l-au desemnat pe olandezul Frank Elderson drept înlocuitor al lui Yves Mersch în boardul executiv al Băncii Centrale Europene, a anunțat, luni, președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Frank Elderson, care în prezent este membru în Consiliul de Administrație al Băncii Centrale a Olandei, l-a devansat pe candidatul propus de Slovenia, Bostjan Jazbec, și a obținut sprijinul miniștrilor de Finanțe din zona euro la videoconferința Eurogrupului care a avut loc luni, scrie Agerpres.

INTERVIU Adrian Mitran, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Adrian Mitran, despre premium în business

Dacă va fi confirmat, după consultări cu Parlamentul European și Consiliul guvernatorilor BCE, Frank Elderson va deveni primul olandez care în ultimii 17 ani va deține o poziție în principala instanța de conducere a BCE.

Consiliul director al Băncii Centrale Europene este compus din șase membri, dintre care unul este președintele BCE, iar printre atribuțiile sale se numără pregătirea reuniunilor Consiliului guvernatorilor BCE, la care, alături de guvernatorii celor 19 bănci centrale din zona euro, participă și cei șase membri ai Consiliului director.

Odată cu eliminarea din cursă a slovenului Bostjan Jazbec, statele din Europa de Est vor trebui să mai aștepte încă o jumătate de deceniu până când unul dintre reprezentanții lor va putea concura pentru un loc în boardul executiv al BCE. Conform calendarului actual, niciun loc nu va deveni vacant până în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
frank elderson
yves mersch
bce