Omniasig a înregistrat în primul semestru prime brute subscrise în scădere cu 0,5%, la 455,5 milioane lei

Omniasig a înregistrat în primul semestru prime brute subscrise în scădere cu 0,5%, la 455,5 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2016

Firma de asigurări Omniasig, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat în primul semestru al acestui an o scădere a valorii primelor brute subscrise de 0,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 455,5 milioane lei (102,3 milioane euro), pe fondul diminuării puternice a expunerii pe segmentul asigurărilor auto obligatorii RCA de 26%, a anunțat, luni, compania. Omniasig este, potrivit unui raport al ASF, compania de asigurări care plătește cel mai repede daunele pe polițele RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În portofoliul Omniasig, ponderea asigurărilor auto CASCO a crescut la 56,2% din totalul asigurărilor din segmentul auto, după un avans de 19,6% în primele șase luni ale acestui an, față de primul semestru al anului trecut, până la 173,1 milioane lei (38,9 milioane euro), scrie News.ro.

În schimb, ponderea RCA s-a redus semnificativ, după oun declin al primelor bbrute subscrise de 26% în primul semestru, până la 134,6 milioane lei (30,2 milioane euro).

Despăgubirile totale plătite pe aceste linii au fost de 246 milioane lei (55,3 milioane euro) în primul semestru.

”Acordăm, în continuare, o atenție deosebită gestionării eficiente a portofoliului, creșterii ponderii liniilor non-auto, asigurării de servicii de calitate clienților noștri, precum și managementului eficient al costurilor administrative”, a declarat directorul general al Omniasig, Mihai Tecău.

Parlamentarii continuă atacul asupra PFA, modificând substanțial regimul acestora din ultimii 8 ani CITEȘTE ȘI Parlamentarii continuă atacul asupra PFA, modificând substanțial regimul acestora din ultimii 8 ani

Compania și-a mărit afacerile pe segmentul asigurărilor de incendiu și calamități naturale,  unde a înregistrat prime brute subscrise de 91,3 milioane lei în primul semestru, în creștere cu 9,3%.

Scăderea puternică a expunerii Omniasig pe segmentul RCA vine în contextul în care o altă companie de asigurări controlată de austriecii de la Vienna Insurance Group, Asirom, a ajuns liderul pieței RCA ocupând locul lăsat liber de Astra Asigurări.

Asirom a ajuns la o cotă de piață de 25,8% la finalul lunii martie, potrivit datelor comunicate de ASF.

În schimb, Omniasig și-a redus cota de piață pe segmentul RCA la 6,4% la jumătatea anului.

Piața RCA a crescut în prima jumătate a acestui an cu 33% față de perioada similară din 2015, până la 2,09 miliarde lei (circa 465 milioane euro), potrivit datelor ASF.

Conform unei analize publicate în august de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Omniasig este compania care plătește cel mai rapid daunele RCA, durata medie de plată fiind de 6 zile/dosar.

Piața RCA este în prezent zguduită de falimente și de alte probleme înregistrate de principalii jucători de pe piață.

Companiile Astra și Carpatica Asig au intrat în faliment, iar City Insurance și Euroins se află în diverse proceduri speciale impuse de către ASF.

În urma intrării în procedură de faliment a Carpatica Asig, măsură anunțată recent de către ASF, pe piața RCA rămân doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama și Uniqa.

Un al nouălea jucător, Grawe, va intra pe piață în luna octombrie, după ce a primit avizul ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig