Pandemia va costa economia mondială 12 trilioane de dolari – Swiss Re

Pandemia va costa economia mondială 12 trilioane de dolari – Swiss Re
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 nov 2020

Pandemia de coronavirus va costa economia mondială 12.000 miliarde de dolari până la finele anului viitor, un preț mult prea ridicat pentru a putea fi acoperit de asigurători, potrivit șefului Swiss Re.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Christian Mumenthaler, directorul general al asigurătorului elvețian, consideră că industria asigurărilor a rezistat destul de bine până în prezent, fiind bine capitalizată înainte de izbucnirea pandemiei.

În plus, mulți jucători au anticipat că virusul se va răspândi în toată lumea și s-au protejat din timp împotriva riscurilor potențiale.

Cu afaceri sporite, Prefab își reduce drastic din cheltuieli și obține la 9 luni unul din cele mai mari câștiguri din ultimii ani. Acțiunile explodează pe bursă CITEȘTE ȘI Cu afaceri sporite, Prefab își reduce drastic din cheltuieli și obține la 9 luni unul din cele mai mari câștiguri din ultimii ani. Acțiunile explodează pe bursă

“Pierderea totală pe care o vedem acum – între 50 și 80 miliarde de dolari – este una gestionabilă de industria asigurărilor”, a spus Mumenthaler la o conferință Bloomberg, citat de Reuters.

Spre comparație, pierderile cauzate industriei de dezastrele naturale din 2017 au depășit 140 miliarde de dolari, potrivit șefului Swiss Re.

“Ce nu a funcționat bine a fost înțelegerea ariei de acoperire. Pandemia, și acesta este un lucru cunoscut de industria asigurărilor, nu este un risc care poate fi acoperit. Credem că pierderea la nivelul producției globale va fi de 12 trilioane de dolari în acești doi ani (2020 și 2021 – n.red.), iar bilanțul asigurătorilor reprezintă doar o fracțiune din sumă. Așadar, pandemia este un risc ce nu poate fi diversificat și, prin urmare, nu poate fi acoperit”, a adăugat Mumenthaler.

Un purtător de cuvânt al Swiss Re a precizat că estimarea privind pierderea de 12 trilioane de dolari din produsul intern brut global se referă la valoarea economiei după ieșirea din criza Covid-19, comparativ cu valoarea la care ar fi urcat dacă ar fi continuat să crească în ritmul înregistrat înainte de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
cost economic
economia globala
coronavirus
swiss re
asigurare coronavirus