Pentru a 2-a zi consecutiv, acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul bursier

Pentru a 2-a zi consecutiv, acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul bursier
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 nov 2023

După ce în sesiunea de luni titlurile producătorului de energie hidro au depășit 50% din tranzacțiile de la BVB, performanța a fost depășită și marți.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși în cea mai mare parte a zilei contractele futures pe indicii bursieri principali de pe cele 2 maluri ale Atlanticului s-au aflat în teritoriu negativ, un raliu consistent în jurul orei 18.00, ora României, a adus „verde”, atât la Frankfurt, cât și la New York.

La BVB am consemnat, de asemenea, aprecieri. Acestea au fost atenuate ca dinamică, dar generalizate: +0,17% pentru indicele compozit BET-XT, +0,58% pentru indicele financiar BET-FI ce a închis la nivelul de 58.271,49 de puncte, +0,12% pentru indicele energetic BET-NG, și +0,15% pentru indicele reprezentativ BET care, la nivelul de 14.687,50 de puncte, rămâne ancorat într-o zonă a maximelor istorice, așa cum se vede pe graficul atașat.

Pentru a 2-a zi consecutiv, acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul bursier

Toate acțiunile de pe podium au terminat ședința peste referințele de luni. Dintre acestea, se disting titlurile Hidroelectrica (H2O), care au avansat cu 0,41%, până la prețul de 123,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 38,21 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 51,90% din rulajul de 73,62 milioane lei (14,80 milioane euro) al pieței de acțiuni. O performanță similară titlurile producătorului de energie hidro au consemnat în ședința precedentă.

De ce vrea Romgaz să-și majoreze capitalul cu aproape 3,5 miliarde lei din rezerve CITEȘTE ȘI De ce vrea Romgaz să-și majoreze capitalul cu aproape 3,5 miliarde lei din rezerve

Acestea au fost urmate, departe, de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,43%, până la prețul de 23,10 lei/acțiune, pe transferuri de 6,53 milioane lei, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au crescut cu 0,77%, până la prețul de 0,5220 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,36 milioane lei. Tot la capitolul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au coborât cu 0,24%, până la prețul de 16,62 lei/acțiune, pe a 4-a activitate a zilei, de 4,29 milioane lei.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: -0,28%, până al prețul de 0,5435 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au însumat schimburi de 3,78 milioane lei, și +0,20%, până la prețul de 49,45 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au totalizat tranzacții de 2,19 milioane lei.

Pe transferuri de 2,70 milioane lei, titlurile Transport Trade Services (TTS) au staționat la prețul de 24,20 lei/acțiune, pauză în trendul ascendent puternic pe care au fost catapultate de rezultatele financiare excepționale potențate de tranzitul cerealelor ucrainiene. În rest, reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depăși de titlurile Electrica (EL), ce s-au apreciat cu 0,51%, până la prețul de 9,76 lei/acțiune, și de titlurile DN Agrar (DN), care în piața AeRO au pierdut 1,52%, până la prețul de 1,3000 lei/acțiune, în ziua raportării financiare care a indicat o dublare a profitului net la 9 luni, la 22,3 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica