Peso-ul mexican a atins un nivel minim istoric, din cauza temerilor că victoria lui Trump va înrăutăți relațiile cu SUA

Peso-ul mexican a atins un nivel minim istoric, din cauza temerilor că victoria lui Trump va înrăutăți relațiile cu SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2016

Moneda națională a Mexicului, peso, s-a depreciat vineri până la un nivel minim istoric, iar mulți economiști se așteaptă la o devalorizare și mai mare în perioada următoare, din cauza temerilor că victoria în alegerile prezidențiale a lui Donald Trump va duce la o înrăutățire a relațiilor cu Statele Unite, țară de care economia mexicană este complet dependentă, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii se tem că victoria lui Donald Trump va duce la o degradare a relațiilor politice și economice dintre Mexic și SUA, astfel că moneda mexicană a ajuns să fie tranzacționată cu 21,30 unități pentru un dolar, comparativ cu 18,5 unități înainte de alegeri, ceea ce înseamnă o depreciere cu 15%, scrie News.ro.

Devalorizarea s-a agravat după o conferință de presă a ministrului Finanțelor, José Antonio Meade, în care acesta nu a anunțat niciun fel de măsură pentru stoparea deprecierii peso-ului.

Capitalizarea pieței mondiale a obligațiunilor a scăzut cu peste 1.000 miliarde de dolari după alegerea lui Trump CITEȘTE ȘI Capitalizarea pieței mondiale a obligațiunilor a scăzut cu peste 1.000 miliarde de dolari după alegerea lui Trump

Autoritățile mexicane au preferat să nu intervină în sprijinuul monedei naționale, așteptând ședința de politică monetară a băncii centrale, care va avea loc săptâmâna viitoare.

Donald Trump a afirmat, în campania electorală, că va construi un zid la frontiera dintre SUA și Mexic, finanțat de către autoritățile mexicane, pentru a opri imigrația ilegală, și că va expulza milioane de imigranți ilegali aflați în prezent în Statele Unite. 

În plus, Trump a promis că va renegocia Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA), semnat între SUA, Canada și Mexic. 

Economiștii de la Oxford Economics au revizuit deja în jos estimarea privind creșterea economiei mexicane în 2017 și 2018, la 2,1% și 2,2%, de la 2,5%, respectiv 2,4% în prognozele anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
peso
mexic
sua
donald trump
alegeri