Petrolul trece pe scădere după avansul din prima parte a zilei, afectat de datele din SUA

Petrolul trece pe scădere după avansul din prima parte a zilei, afectat de datele din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iul 2016

Cotațiile petrolului înregistrează scăderi după publicarea datelor privind stocurile de țiței din SUA, care au dezamăgit investitorii, informează Reuters și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit  datelor publicate joi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut cu numai 2,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 1 iulie, evoluția fiind sub estimări.

În jurul orei 18:00, referința globală Brent (cu livrare în septembrie) era în scădere cu 1,05%, la 48,28 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (cu livrare în august), de referință pe piața americană, consemna un declin de 1%, la 46,96 dolari/baril.

Înaintea publicării datelor EIA, cotațiile petrolului înregistrau un avans de peste 1%, susținute și de datele estimative publicate miercuri seara de Institulul American al Petrolului, care aratău o scădere a stocurilor din SUA cu 6,7 milioane de barili săptămâna trecută,. Estimările Institulul American al Petrolului au făcut ca prețul petrolului să încheie ședința de tranzacționare de miercuri în creștere.

Analiștii contactați de S&P Global Platts anticipau reducerea stocurilor cu 2,6 milioane de barili.

Scăderea prețului petrolului este influențată și de aprecierea dolarului, în urma datelor privind cererile de șomaj în SUA, care au indicat o îmbunătățire a condițiilor pe piața muncii. Astfel, numărul aplicațiilor pentru indemnizații de șomaj în SUA a scăzut săptămâna trecută la 254.000, de la 270.000 în urmă cu două săptămâni, datele fiind mai bune decât cele anticipate de analiști.

Față de moneda unică europeană, dolarul înregistra o creștere de 0,28%, la 0,9035 euro. Bloomberg Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de valute relevante, avansa cu 0,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
brent
wti
dolari
sua
somaj