A murit misteriosul investitor-"activist" ce deținea aproape 17% din compania de stat Oil Terminal

A murit misteriosul investitor-"activist" ce deținea aproape 17% din compania de stat Oil Terminal
scris 17 mar 2021

Misteriosul investitor-"activist" de la Bursa de Valori București (BVB) Sebastian Valentin Dumitrescu, deținător al unei participații de 16,73% din capitalul companiei de stat Oil Terminal, împotriva căreia a intentat mai multe acțiuni în justiție, inclusiv de contestare a unor decizii ale conducerii, a decedat, la vârsta de 98 de ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La cotația de închidere de marți de la BVB, deținerea lui Dumitrescu la Oil Terminal valorează peste 18,9 milioane lei.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Societatea are în derulare 5 litigii cu acesta.

Numele lui Sebastian Valentin Dumitrescu a devenit cunoscut public în urmă cu 4 ani, când a cumpărat dintr-un foc 3,33% din acțiunile Oil Terminal și a ajuns la o participație de 5,41%, fiind raportat ca acționar minoritar semnificativ de către companie, potrivit legislației în vigoare.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Anul trecut, Dumitrescu a cerut convocarea unei AGA Oil Terminal în care să se aprobe, de principiu, schimbarea formei de administrare a societății de la sistemul unitar la sistemul dualist, precum și aprobarea desemnării unui Consiliu de Supraveghere format din șapte membri, demers eșuat în cele din urmă.

În mai 2019, același acționar minoritar a dat în judecată Oil Terminal,  solicitând Tribunalului Constanța constatarea nulității absolute parțiale a deciziilor CA, hotărârii AGA, situațiilor financiare și raportului financiar aferente anului 2018, în ceea ce privește valoarea terenurilor aflate în patrimoniul societății. El a cerut instanței de judecată și obligarea Oil Terminal la reevaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societății. În cele din urmă, către sfârșitul anului respectiv, el a renunțat la acțiunea în instanță.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

În primăvara anului trecut, fiul său, Andrei Sebastian Dumitrescu, deținea 0,133% din acțiunile Oil Terminal.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal actionar minoritar peste 90 de ani
sebastian valentin dumitrescu oil terminal
actiuni oil terminal
procese oil terminal