Acționarii BVB, convocați să voteze membrii CA și președintele la jumătatea lunii decembrie

Acționarii BVB, convocați să voteze membrii CA și președintele la jumătatea lunii decembrie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 nov 2015

Bursa de Valori București a convocat pentru 14-15 decembrie Adunarea Generală a Acționarilor. Aceasta ar urma să aleagă componența noului Consiliu de Administrație și pe președintele acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrunit astăzi în ședință, Consiliul Bursei de Valori București (BVB) a decis convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pentru data de 14-15 decembrie, care va decide alegerea pentru un mandat de 4 ani a membrilor Consiliului de Administrație, precum și președintele CA. La adunare vor putea participa toți acționarii înscriși la Depozitarul Central la finele zilei de 3 decembrie.

Precedenta Adunare Generală a Acționarilor, din 28-29 octombrie, în care figura propunerea unei introduceri a unui sistem dualist cu separarea Consiliului de Supraveghere de conducerea executivă, a fost "trântită" de acționari, cvorumul necesar de 50% din drepturile de vot nefiind întrunit.

În actualul mandat, președinte a fost Lucian Anghel, fost economist-șef al BCR și actual președinte al BCR Pensii, desemnat din partea așa-numitului grup al băncilor. Contractul de director al polonezului Ludwik Sobolewski nu va fi afectat de schimbările la nivelul Consiliului de Administrație.

Miza principală a noilor alegeri o reprezintă intrarea în componența CA a unor reprezentanți ai celor cinci societăți de investiții financiare, acționari semnificativi ai Bursei. La actuala cotație de piață de 30,7 lei/acțiune, capitalizarea operatorului de piață se ridică la 233,29 milioane lei (52,47 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
aga
actionari
ludwik sobolewski
lucian anghel