Acționarii BVB, convocați să voteze membrii CA și președintele la jumătatea lunii decembrie

Acționarii BVB, convocați să voteze membrii CA și președintele la jumătatea lunii decembrie
scris 4 nov 2015

Bursa de Valori București a convocat pentru 14-15 decembrie Adunarea Generală a Acționarilor. Aceasta ar urma să aleagă componența noului Consiliu de Administrație și pe președintele acestuia.

Întrunit astăzi în ședință, Consiliul Bursei de Valori București (BVB) a decis convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pentru data de 14-15 decembrie, care va decide alegerea pentru un mandat de 4 ani a membrilor Consiliului de Administrație, precum și președintele CA. La adunare vor putea participa toți acționarii înscriși la Depozitarul Central la finele zilei de 3 decembrie.

Precedenta Adunare Generală a Acționarilor, din 28-29 octombrie, în care figura propunerea unei introduceri a unui sistem dualist cu separarea Consiliului de Supraveghere de conducerea executivă, a fost "trântită" de acționari, cvorumul necesar de 50% din drepturile de vot nefiind întrunit.

În actualul mandat, președinte a fost Lucian Anghel, fost economist-șef al BCR și actual președinte al BCR Pensii, desemnat din partea așa-numitului grup al băncilor. Contractul de director al polonezului Ludwik Sobolewski nu va fi afectat de schimbările la nivelul Consiliului de Administrație.

Miza principală a noilor alegeri o reprezintă intrarea în componența CA a unor reprezentanți ai celor cinci societăți de investiții financiare, acționari semnificativi ai Bursei. La actuala cotație de piață de 30,7 lei/acțiune, capitalizarea operatorului de piață se ridică la 233,29 milioane lei (52,47 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
aga
actionari
ludwik sobolewski
lucian anghel