Acționarii Purcari aprobă distribuirea unui dividend de 1,30 lei/acțiune

Acționarii Purcari aprobă distribuirea unui dividend de 1,30 lei/acțiune

Sursa foto: Wiktor Wojtas / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2021

Atribuibile pentru numărul de acțiuni preexistent majorării de capital, dividende în valoare de 26 milioane lei vor fi acordate de producătorul basarabean de vinuri Purcari Wineries.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Listată la începutul anului 2018, compania Purcari Wineries (WINE) reușește să surmonteze șocul pandemiei anului 2020 și să-și răsplătească acționarii deopotrivă cu acțiuni gratuite și dividende. După ce societatea a adoptat la sfârșitul lunii martie o majorare de capital social care va include dublarea numărului de acțiuni, acum Adunarea Generală Anuală a Acționarilor votează distribuirea de dividedne în sumă de 26 milioane lei în contul profitului net obținut în exercițiul financiar precedent.

Dividendul brut cu dată a plății 9 septembrie este de 1,3000 lei/acțiune și acesta va fi primit pentru un număr de 20 milioane de acțiuni, atât cât era numărul acestora înainte de majorarea de capital.

Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 100 de milioane de euro

Producătorul de vinuri din Basarabia ar urma să execute un program de răscumpărări pentru un numnăr de aproximativ 369.000 de acțiuni, după respectiva majorare, titlurile dobândite urmând să fie utilizate pentru plățile în planul de remunerare a managementului pentruz anii 2022-2023.

Consiliul de Administrație a mai fost autorizat de acționari pentru ca într-un interval de 1 an să majoreze capitalului social cu un număr de alte 1,00 milioane acțiuni noi prin intermediul uneia sau mai multor operațiuni de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari wineries
bvb
bursa
dividende