Acționarii Turbomecanica aprobă răscumpărarea de către companie a până la 10% din propriile acțiuni

Acționarii Turbomecanica aprobă răscumpărarea de către companie a până la 10% din propriile acțiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 ian 2016

Turbomecanica are liber la cumpărarea în termen de un an și jumătate a unui număr de acțiuni a căror valoare de piață actuală se cifrează la 1,3 milioane lei, În urma unei decizii luată astăzi de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Turbomecanica (TBM) ar putea achiziționa un număr de 36,94 milioane acțiuni proprii, reprezentând 10% din capitalul social, în cadrul unui program de răscumpărări aprobat de acționari în AGEA, conform raportului remis de emitent Bursei de Valori București.

Reacția pieței a fost pozitivă, cu trei ore înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de astăzi, titlurile companiei urcând cu 4,73%, până la prețul de 0,0354 lei/acțiune, conform platformei de tranzacționare IFB Finwest, acesta fiind doar unul dintre cele două simboluri care consemnează creștere într-o sesiune bursieră cu scăderi de peste 3% la nivelul indicilor.

Dacă achizițiile ar fi derulate integral la valoarea actuală de piață (reprezentând o treime din valoarea nominală a acțiunii), valoarea programului de buy-back s-ar ridica la 1,3 milioane lei (aproximativ 288.000 de euro). Intervalul în care se pot realiza achizițiile este de 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al deciziei AGEA.

Hotărârea Adunării votată în condițiile unui cvorum de 58% din drepturile de vot ale acționarilor, acțiunile vor fi achiziționate la prețuri cuprinse între cel de piață și până la un preț maxim de 0,12 lei/acțiune, de peste trei ori mai mare decât actuala cotație de la BVB și care dă companiei o capitalizare bursieră de 13,08 milioane lei (2,88 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
turbomecanica
rascumparari
bursa
bvb