Fondul Proprietatea vine cu o ofertă de răscumpărare pentru 430 milioane de acțiuni acțiuni

Fondul Proprietatea vine cu o ofertă de răscumpărare pentru 430 milioane de acțiuni acțiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 ian 2016

Accelerarea programului de răscumpărări aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor din aprilie 2015 la Fondul Proprietatea se va realiza printr-o ofertă a căror detalii vor fi publicate în termen de 10 zile lucrătoare, după primirea aprobării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăzând cu aproximativ 10% de la începutul anului, cu cea mai drastică depreciere, de 3,44%, până la prețul de 0,729 lei/acțiune chiar în ședința de astăzi, acțiunea Fondul Proprietatea (FP) primește un cârlig de care sperau să se agațe investitorii.

O ofertă de răscumpărare pentru 430 milioane de acțiuni, echivalentul a 3,84% din titlurile Fondului, urmează să fie derulată atât la BVB, cât și pe piața de la Londra, prin achiziția de certificate de depozit (GDR) având ca activ suport acțiuni FP, informează un comunicat remis Bursei de la București de emitent.

Intermediarul operațiunii va fi compania Wood & Company, iar detaliile acesteia, inclusiv prețul, urmează să fie făcute publice în termen de 10 zile lucrătoare, termenul legal în care oferta ar trebui să primească aprobarea ASF.

Aceasta este cea de-a șasea ofertă de acest tip derulată de Fond, obiectivul programelor de răscumpărare fiind reducerea discountului cu care acțiunile FP se tranzacționează față de valoarea unitară a activului net.

Fondul a raportat miercuri un nivel al activului net de 12,09 miliarde lei (2,66 miliarde euro) la nivelul lunii decembrie a anului trecut, în scădere cu 8,61% față de 13,23 miliarde lei în decembrie 2014 și cu 22,70%, față de valoarea de 15,64 miliarde lei afișată înaintea listării de la începutul anului 2011.

La prețul închiderii de astăzi de 0,729 lei/acțiune, față de VUAN-ul de 1,1564 lei/acțiune de la nivelul lunii decembrie, societatea se tranzacționează cu un discount de piață de 36,96%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
fondul proprietatea
bursa
bvb
wood