Acțiunile americane au închis în coborâre. Nasdaq Composite, cel mai lung șir de scăderi din ultimii 6 ani

Acțiunile americane au închis în coborâre. Nasdaq Composite, cel mai lung șir de scăderi din ultimii 6 ani

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 sep 2022

Acțiunile americane au închis în coborâre marți, după o ședință volatilă, iar indicele Nasdaq Composite, al bursei omonime, a înregistrat cea mai lungă serie de scăderi zilnice din ultimii șase ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Indicele reprezentativ S&P 500 a scăzut cu 0,41%, Nasdaq a scăzut cu 0,74%, iar Dow Jones, cu 0,55%. Pentru Nasdaq Composite, bazat puternic pe companiile din domeniul tehnologiei, aceasta a fost a șaptea scădere consecutivă, ceea ce reprezintă cel mai lung șir de scăderi din 2016.

Veniturile UiPath au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, dar pierderea s-a accentuat, peste așteptările din Wall Street. Acțiunile scad abrupt CITEȘTE ȘI Veniturile UiPath au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, dar pierderea s-a accentuat, peste așteptările din Wall Street. Acțiunile scad abrupt
"Nu există prea multă cerere pentru acțiuni în acest moment, investitorii sunt agitați. În ceea ce privește cauzele, cred că o parte sunt de natură psihologia, la care se adaugă dolarul puternic și randamentele mai mari ale obligațiunilor - toate fac parte din rețetă", a declarat Steve Sosnick de la Interactive Brokers, citat de MarketWatch.

Principalii indici bursieri din SUA au înregistrat trei scăderi săptămânale consecutive. Săptămâna trecută, Dow Jones a avut un declin săptămânal de 3%, S&P 500 a scăzut cu peste 3%, iar Nasdaq Composite a pierdut 4,2%.

Totodată, piețele au început luna septembrie într-o notă pesimistă, în condițiile în care comentariile factorilor de decizie ai Fed și datele economice au alimentat temerile legate de creșterile agresive ale dobânzilor pentru a reduce inflația.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua