Acțiunile bancare asigură două treimi din activitatea de tranzacționare de la BVB

Acțiunile bancare asigură două treimi din activitatea de tranzacționare de la BVB

Sursa foto: Denys Kuvaiev | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 mai 2023

Pentru a doua zi consecutivă, titlurile Băncii Transilvania reprezintă debalansat lichiditatea bursei românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul antrenat pe piețele de capital dezvoltate după decizia de politică monetară a Rezervei Federale Americane este amendat, ultima zi de tranzacționare fiind una a deprecierilor moderate pentru indicii principali din SUA și Europa. Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o sesiune „roșie”.

Tonul declinului a fost dat de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au pierdut 1,34%, până l aprețul de 19,10 lei/acțiune, pe transferuri de 18,49 milioane lei. Acestea au fost urmate de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au scăzut cu 0,33%, până la prețul de 12,08 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 3,55 milioane lei. De altfel, activitatea pe cele 2 acțiuni bancare a reprezentat 66,91% din rulajul de 32,94 milioane lei (6,69 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Hidroelectrica vinde angro la preț reglementat mai puțin de o treime din producție CITEȘTE ȘI Hidroelectrica vinde angro la preț reglementat mai puțin de o treime din producție

Sunt mișcări care au antrenat un recul de 0,33% al indicelui compozit BET-XT, în timp ce indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,39%, până la nivelul de 12.181,07 de puncte, unde din punct de vedere tehnic se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile bancare asigură două treimi din activitatea de tranzacționare de la BVB

Indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI a alunecat cu doar 0,01% sub referințșă, până la nivelul de 50.944,24 de puncte, într-o ședință în care și cele mai importante titluri din structura sa, cele ale Fondului Proprietatea (FP), au staționat la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,50 milioane lei.

Pe setgmentul energetic, al cărui indice sectorial BET-NG a avut un declin de 0,20%, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,57%, până la prețul de 0,4900 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,76 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea