Acțiunile Băncii Transilvania, cele ale BRD și Digi, singurele care atrag lichiditate într-o zi secetoasă de vară la BVB

Acțiunile Băncii Transilvania, cele ale BRD și Digi, singurele care atrag lichiditate într-o zi secetoasă de vară la BVB

Ceva din ariditatea peisajelor de deșert a fost și la BVB unde lichiditatea s-a retras subit

scris 23 iul 2019

Pentru a 2-a zi consecutivă, volumele au fost foarte mici la Bursa de Valori, și acelea concentrate pe primii 3 emitenți, singurii care au adunat schimburi peste reperul de 1 milion de lei.

Șocul bursier de la cumpăna dintre ani precipitat de ordonanța de urgență cu prevederi drastice pentru mediul corporativ nu anunța cu nimic depășirea unor noi maxime post-criză doar 6 luni mai târziu. Așa cum semnala Profit.ro încă de la început, acest nou vârf relativ a fost atins în cvasianonimat, investitorii arătând mai degrabă apatie față de performanța la nivelul cotațiilor.

Și ședința bursieră de stăzi a fost definitorie pentru această stare de spirit, tranzacționarea acțiunilor românești în zone maxime pentru indici consumându-se pe volume foarte mici. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,91 milioane lei (3,37 milioane euro), chiar mai redus, cu aproape jumătate de milion de lei, decât cel din ziua precedentă.

Fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, candidat pentru un nou mandat în boardul Fondului Proprietatea CITEȘTE ȘI Fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, candidat pentru un nou mandat în boardul Fondului Proprietatea

În peisajul arid de la BVB, acțiunile bancare au mai reușit să concetreze o masă critică. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,39%, până la prețul de 2,5250 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,99 milioane lei, iar cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD) au alunecat cu 0,30% sub referință, la prețul de 13,36 lei/acțiune, pe transferuri de 2,58 milioane lei.

Prin contrast, ziua a fost pozitivă la nivelul principalilor indici. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,17%, iar indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,18%, până la nivelul de 9.065,40 fiind situat din punct de vedere tehnic, la confluența mediei mobile exponențiale de 5 zile (EMA5) cu media mobilă simplă de 8 zile (SMA8), doi indicatori în proporții Fibonacci ce desemnează tendința pe termen scurt (momentum) și care au relevanță în parcursul cotației, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania, cele ale BRD și Digi, singurele care atrag lichiditate într-o zi secetoasă de vară la BVB

Suflul dinspre piețele financiare internaționale a fost preponderent pozitiv, mișcările fiind în sens ascendent pentru activele de risc. Și tabloul bursier european a fost predominant „verde”: +1,23% indicele Euro Stoxx 50, +0,56% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,92% pentru indicele CAC40 de la Paris și +1,64% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, -0,28% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,07% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,15% pentru indicele PX de la Praga.

La București au mai atras atenția investitorilor titlurile Digi Communications (DIGI), care au adunat volume echivalente cu 3,53 milioane lei într-o zi în care s-au apreciat cu 1,02%, până la prețul de 29,80 lei/acțiune, care oricum este cu 25,50% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice care a adus acest emitent la cota BVB în mai 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
digi