Acțiunile Băncii Transilvania suferă un recul de peste 2% și trag în jos bursa

Acțiunile Băncii Transilvania suferă un recul de peste 2% și trag în jos bursa

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 dec 2022

Indicele BNET a închis în teritoriu negativ, pe fondul unei lichidități cu puțin sub valoarea medie zilnică din ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un salt consistent al piețelor de acțiuni din lume în predeschiderea de la New York Stock Exchange a fost amendat ulterior de vânzări care au doborât indicii aproape de puncte de plecare. La BVB, investitorii au fost mai degrabăn isnensibili la aceste fluctuații, indicele celor mai lichide acțiuni fiind doar la debut „pe verde”, pentru ca apoi, să se afle sub nivelul de referință de luni pe aproape întreaga perioadă a orarului de tranzacționare.

Acesta a fost tras în jos de declinul de 2,35%, până la prețul de 20,80 lei/acțiune, al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au adunat cele mai mari schimburi ale zilei, de 10,53 milioane lei. Acestea au fost urmate de 2 acțiuni ale unor emitenți implicați într-o tranzacție majoră care se va consuma imediat.

Este de vorba de o ofertă publică accelerată prin are Fondul Proprietatea vizează vânzarea accelerată a întregii sale participații pe care o mai păstra la OMV Petrom (SNP), respectiv 1,77 miliarde acțiuni, reprezentând 2,85% din titlurile companiei petroliere.

DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților” CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților”

Fondul Proprietatea (FP), care urmează să aibă încasări de cash, a pierdut 0,94% la nivelul capitalizării bursiere, prețul de închidere al titlurilor sale fiind de 1,9960 lei/acțiune, într-o sesiune în care au adunat transferuri de 3,49 milioane lei.

Pe a 2-a activitate a sesiunii, de 9,06 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,85%, până la prețul de 0,4645 lei/acțiune, care conferă companiei o valoare de piață de 28,94 miliarde lei (5,87 miliarde euro) și evaluează pachetul de acțiuni pus în vânzare la 825,41 milioane lei (167,38 milioane euro).

Transgaz: Majorare de capital de 1,76 miliarde lei cu bani din profituri reportate, pentru includerea în indicii FTSE Russell. Titluri noi gratuite pentru toți acționarii CITEȘTE ȘI Transgaz: Majorare de capital de 1,76 miliarde lei cu bani din profituri reportate, pentru includerea în indicii FTSE Russell. Titluri noi gratuite pentru toți acționarii

Titlurile celuilalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), s-au depreciat cu 0,49%, până la prețul de 40,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,42 milioane lei. Reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri de pe segmentul bancar, cu închidere divergentă: +0,29%, până la prețul de 13,64 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) și -1,43% pentru titlurile grupului austriac Erste (EBS).

Pe o bursă cu un rulaj de 40,64 milioane lei (8,24 milioane euro) al pieței de acțiuni, tabloul idnicilor a fost predominant negativ: -0,53% pentru indicele compozit BET-XT, +0,30% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.976,16 puncte, -0,39% pentru indicele energetic BET-NG, și -0,81% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.107,95 de puncte tinde să iasă din zona de consolidare în care se află după impulsul ascendent accelerat la finele lunii trecute.

Acțiunile Băncii Transilvania suferă un recul de peste 2% și trag în jos bursa

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste