Acțiunile Birkenstock au debutat slab la bursa din New York

Acțiunile Birkenstock au debutat slab la bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Acțiunile Birkenstock au debutat slab, miercuri, la bursa din New York, cu 11% sub prețul lor din oferta publică inițială, semnalând prudența investitorilor după ce câteva companii de profil au înregistrat scăderi ale acționilor lor, în urma cotării la bursă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Titlurile producătorului german de sandale, cu o istorie de 250 de ani, au început să fie tranzacționate la 41 de dolari pe unitate, la Bursa de Valori din New York, în comparație cu prețul inițial de ofertă publică, de 46 de dolari fiecare, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Alex Pufan, co-fondator Ardeiuti.ro: Sosurile noastre sunt ca un atac de panică. Trebuie să cream un public pentru nebunia asta CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Pufan, co-fondator Ardeiuti.ro: Sosurile noastre sunt ca un atac de panică. Trebuie să cream un public pentru nebunia asta

Pe baza prețului la deschidere, Birkenstock ar fi evaluată la 8,32 miliarde de dolari. Evaluarea este încă aproape dublă față de evaluarea la care L Catterton, grupul de capital privat susținut de miliardarul francez Bernard Arnault și imperiul său de bunuri de lux Louis Vuitton Moet Hennessy, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni la companie, în 2021.

Primirea călduță din partea investitorilor vine la câteva săptămâni după debutul puternic pe piață pentru designerul de cipuri Arm Holdings, aplicația de livrare a produselor alimentare Instacart și platforma de automatizare a marketingului Klaviyo.

Cu toate acestea, acțiunile lor au cedat din câștiguri de la intrarea lor pe bursă, tulburând perspectivele pentru piața IPO.

La închiderea de marți, acțiunile Instacart erau cu 10% sub prețul IPO. Arm și Klaviyo au fost relativ stabile, închizând cu 9% și, respectiv, cu 16% peste prețurile lor din IPO.

”Este clar că există o oarecare prudență în rândul investitorilor cu privire la calea de urmat pentru brand”, a declarat Susannah Streeterdirector pentru bani și piețe la Hargreaves Lansdown.

Oferta Birkenstock, care a strâns 1,48 miliarde de dolari, a fost evaluată conservator din cauza volatilității pieței, în ciuda cererii suficiente pentru a pstabili prețul la vârful intervalului indicat, de 44 până la 49 de dolari pe acțiune, a scris Reuters.

FOTO Premieră după 10 ani: Două femei, executive de top în privat, numite membre în Consiliul de Administrație al Transgaz CITEȘTE ȘI FOTO Premieră după 10 ani: Două femei, executive de top în privat, numite membre în Consiliul de Administrație al Transgaz

Birkenstock a câștigat o atenție larg răspândită după ce actrița australiană Margot Robbie a purtat o pereche de birkenstock roz în scena finală a filmului de succes ”Barbie”, care a fost lansat în această vară.

Dar, în ciuda întregii sale atracții de cultură pop, unii experți din industrie spun că acțiunile ar putea să nu fie pe radarul investitorilor de retail, cel puțin pe termen scurt.

”Îi lipsesc factorii legați de piață pentru a deveni un meme, cum ar fi interesul pentru plasamente short, un free-float scăzut sau un eveniment major de știri”, a declarat Tommy Tranfo, șeful comunității la forumul StockTwits, axat pe investitori cu amănuntul.

Fondată în 1774, în satul german Langen-Bergheim, compania a fost condusă de familia Birkenstock timp de șase generații, până când aceștia au vândut un pachet majoritar de acțiuni lui L Catterton.

Firma va continua să dețină aproape 83% din producătorul de sandale. A achiziționat o participație la o evaluare de aproximativ 4,3 miliarde de dolari.

Birkenstock are contracte de parteneriat cu branduri de modă de lux, inclusiv Dior, Stüssy, Manolo Blahnik și Rick Owens.

Compania a dezvăluit o creștere cu 21% a veniturilor, la 1,12 miliarde de euro (1,19 miliarde de dolari), pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 iunie. Profitul său net pentru aceeași perioadă a scăzut însă cu 20%, la 103,3 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
birkenstock
bursa
new york