Acțiunile companiei farmaceutice americane Acorda s-au prăbușit cu 40% după moartea mai multor pacienți într-un studiu clinic

Acțiunile companiei farmaceutice americane Acorda s-au prăbușit cu 40% după moartea mai multor pacienți într-un studiu clinic
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2017

Acțiunile companiei farmaceutice americane Acorda Therapeutics s-au prăbușit miercuri cu 40%, după moartea mai multor pacienți care participau la ultima fază a unui studiu clinic pentru un medicament destinat tratării bolii Parkinson, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cazul reprezintă o nouă lovitură pentru Acorda, care începuse să își revină în ultimul an după alte probleme, scrie News.ro.

Un număr de șapte pacienți incluși în studiul clinic au devoltat septicemie, iar cinci dintre ei au decedat, a anunțat miercuri compania.

VIDEO Capodopera lui Leonardo da Vinci, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Capodopera lui Leonardo da Vinci, "Salvator Mundi", a stabilit un nou record de licitație - 450 de milioane de dolari

Dintre cei șapte, patru au dezvoltat o boală în care celulele albe, care luptă cu infecțiile, dispar din organism, afecțiune numită agranulocitoză. Potrivit companiei, agranulocitoza ar putea avea legătură cu medicamentul aflat în studiu, tozadenant.

Acorda nu a precizat câți dintre pacienții decedați au avut agranulocitoză, dar a anunțat că nu va mai include alți pacienți în studiu.

Compania nu are încă o ipoteză legată de motivul producerii deceselor, a afirmat  directorul general Ron Cohen, într-o conferință cu analiștii.

Cohen a spus că Acorda vrea să colecteze în continuare datele în faza finală a studiului referitor la medicamentul tozadenant, până în primul trimestru din 2018.

”Trebuie să așteptăm să vedem care este profilul de eficacitate, pentru a avea un punct de vedere echilibrat”, a spus Cohen, el adăugând că termenul de depunere a cererii de aprobare a noului medicament, până în 2019, ar putea fi modificat.

Acțiunile Acorda au scăzut cu 40% în urma informațiilor. Acorda înregistrase în acest an o creștere de 50% a titlurilor, până la închiderea de marți a bursei, redresându-se după pierderea unui proces legat de brevetul celui mai bine vândut medicament al companiei. Compania și-a restructurat operațiunile pentru a se concentra pe două medicamente pentru tratarea Parkinson, tozadenant și Inbrija.

viewscnt
Afla mai multe despre
acorda
pacienti