Acțiunile companiilor de turism și de transport aerian au scăzut după prăbușirea avionului EgyptAir

Acțiunile companiilor de turism și de transport aerian au scăzut după prăbușirea avionului EgyptAir
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2016

Acțiunile companiilor de turism și de transport aerian au scăzut joi, după prăbușirea unui avion al operatorului EgyptAir, care efectua o cursă între Paris și Cairo, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, acțiunile companiei de turism Thomas Cook Group au scăzut cu 17%, fiind cele mai afectate. Declinul a fost accentuat de avertismentul lansat de către companie, referitor la perspectivele financiare dificile ale grupului în acest an, din cauza scăderii semnificative a cererii pentru călătorii în Turcia.

Titlurile grupului de turism TUI au coborât cu 2,9%, în timp ce acțiunile operatorului aerian EasyJet au pierdut 1,9%, iar cele ale International Consolidated Airlines, 1,6%, arată news.ro.

Căderea survine și pe fondul deturnării unui avion al EgyptAir, în luna martie, și al unei serii de atacuri teroriste în Europa și Turcia, care au generat scăderea rezervărilor pentru vacanțele de vară.

Planul guvernanților pentru lacul Snagov: interzic unele piscine, opresc skyjet-ul și flyboard-ul, limitează înălțimea valurilor CITEȘTE ȘI Planul guvernanților pentru lacul Snagov: interzic unele piscine, opresc skyjet-ul și flyboard-ul, limitează înălțimea valurilor

O cursă EgyptAir, de la Paris la Cairo, a dispărut de pe radare, deasupra Mării Mediterane, a anunțat compania pe Twitter.

EgyptAir a precizat că avionul avea la bord 56 de pasageri (dintre care doi bebeluși și un copil) și 10 membri ai echipajului. Inițial, a fost anunțat că în avion sunt 69 de pasageri.

Ulterior, oficiali ai companiei au anunțat că avionul dispărut deasupra Mării Mediterane s-a prăbușit.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
avion
actiuni
turism
aerian