Acțiunile Condmag revin astăzi la tranzacționare, după 2 ani și jumătate de suspendare, în contextul în care instanța a aprobat planul de reorganizare

Acțiunile Condmag revin astăzi la tranzacționare, după 2 ani și jumătate de suspendare, în contextul în care instanța a aprobat planul de reorganizare

Sursa foto: Payphoto / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mar 2018

Constructorul de conducte petroliere și de gaze naturale Condmag a primit un verdict favorabil la Curtea de Apel Brașov pentru planul său de reorganizare, iar acțiunile revin la tranzacționare la Bursa de Valori București, unde erau suspendate din iulie 2015. Cererea de faliment a Fiscului a fost respinsă, iar compania cu creanțe totale de peste 38 milioane de euro, reia activitatea mizând pe investițiile de infrastructură ale Transgaz și Conpet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 2 ani și jumătate de suspendare de la tranzacționare, acțiunile Condmag Brașov (COMI) revin în ringul Bursei de Valori București astăzi, în condițiile aprobării planului de reorganizare propus de administratorul special Gheorghe Călburean și firma Rominsolv SPRL în luna mai a anului trecut.

Curtea de Apel Brașov a respins la finalul săptămânii trecute cererea de faliment formulată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – Administrația pentru Contribuabili Mijlocii. Hotărârea instanței privind confirmarea planului de reorganizare este definitivă și executorie.

Insolvența Euro Construct Trading ’98, anunțată de Profit.ro, aruncă producătorul de materiale construcții Prebet Aiud pe pierdere CITEȘTE ȘI Insolvența Euro Construct Trading ’98, anunțată de Profit.ro, aruncă producătorul de materiale construcții Prebet Aiud pe pierdere

În relansare, compania specializată în construcția de instalații de transport al țițeiului și gazelor naturale mizează pe planurile de investiții avansate de transportatorii energetici naționali. În planul de reorganizare se amintește că Trangaz derulează până în anul 2023 proiecte de investiții în valoare de 1,51 miliarde euro, iar Conpet Ploiești (COTE) are programate investiții și studiu de fezabilitate pentru îmbunătățirea infrastructurii de conducte petroliere în valoare de 192,7 milioane euro.

Condmag, companie a cărei masă credală depășește echivalentul a 38 milioane euro, mizează pe un calendar de rambursare care va putea fi respectat în condițiile unei activități în creștere. Astfel, societatea ar urma să ajungă în cel de-al 3-lea an al planului de reorganizare la venituri de 40,02 milioane lei și cu profit din exploatare, în condițiile în care cheltuielile operaționale sunt estimate la 34,62 milioane lei.

Acționarul principal al Condmag, cu o deținere de 45,82% din capitalul social, este Dafora Mediaș (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, firma care, de asemenea, trece printr-un proces de reorganizare și ale cărei acțiuni au revenit la tranzacționare după o perioadă de suspendare îndelungată în toamna anului trecut.

Acțiunile Condmag au închis ultima sesiune de tranzacționare la prețul de 0,0127 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea societății era de numai 4,84 milioane lei (cu puțin peste 1 milion de euro). Experiența societăților revenite la tranzacționare după etape lungi de suspendare și în urma aprobării planurilor de reorganizare, cele ale titlurilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) – în toamna anului 2015 – și cele ale dafora, arată că, în primele sesiuni de tranzacționare cotația s-a îsncris pe o traiectorie agresivă de apreciere, de multe ori în limita superioară de 15% admisă de sistemul Bursei pentru o ședință.

viewscnt
Afla mai multe despre
condmag
dafora
rominsolv
faliment
bvb
bursa
transgaz
conpet
oltchim