Acțiunile europene au consemnat cel mai mare câștig zilnic din ultimele aproape 10 luni

Acțiunile europene au consemnat cel mai mare câștig zilnic din ultimele aproape 10 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2016

Acțiunile europene au consemnat luni cel mai mare câștig zilnic din ultimele aproape 10 luni, pe fondul optimismului generat de perspectiva ca Marea Britanie să rămână membră UE după referendumul de joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tabăra pro-UE a câștigat teren după uciderea, săptămâna trecută, a deputatei britanice Jo Cox, susținătoare a rămânerii în Uniune. Reducerea șanselor de Brexit s-a reflectat în creșterea principalelor burse europene, dar și a lirei sterline, care a închis la maximul ultimelor 3 săptămâni în raport cu euro.

Indicele pan-european Europe Stoxx 600 s-a apreciat cu aproape 3,7%, cel mai rapid avans zilnic începând cu 25 august 2015, potrivit MarketWatch.

“Este o continuare a mișcării de vineri, când am văzut deja o oarecare atenuare a temerilor“, este de părere Christian Gattiker, director de cercetare la Julius Baer Group, din Elveția.

Consultant: Băncile își recapătă încrederea în piața hotelieră și încep să finanțeze proiecte CITEȘTE ȘI Consultant: Băncile își recapătă încrederea în piața hotelieră și încep să finanțeze proiecte

Volumul tranzacțiilor realizate luni a depășit cu aproape o treime rulajul mediu din ultimele 30 de zile, scrie Bloomberg.

Toate sectoarele au înregistrat creșteri astăzi, cele mai mari câștiguri fiind consemnate de bănci. Royal Bank of Scotland (RBS) s-a apreciat cu 7%, Banco Comercial Portugues cu 12,1%, Deutsche Bank cu 5%, iar Lloyds Banking Group cu 7,6%.

Avansul din sectorul bancar a susținut evoluția bursei de la Londra, care a închis cu un avans de 3%. Piața de capital de la Frankfurt a crescut cu 3,4%, bursa de la Milano cu 2,5%, iar acțiunile spaniole cu 3,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
brexit
evolutii
sondaje