Acțiunile europene au deschis pe verde pentru a doua zi. Lira își continuă aprecierea în raport cu dolarul

Acțiunile europene au deschis pe verde pentru a doua zi. Lira își continuă aprecierea în raport cu dolarul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iun 2016

Acțiunile europene au deschis miercuri în teritoriu pozitiv pentru a doua ședință consecutiv, pe fondul creșterii apetitului pentru active riscante, în condițiile în care investitorii anticipează că băncile centrale vor lua măsuri pentru a limita impactul deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Lira sterlină și euro continuă să se aprecieze în raport cu dolarul, iar prețurile petrolului avansează pe fondul datelor privind scăderea stocurilor din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 11:40, indicele Stoxx Europe 600 era în urcare cu 1,6%, după ce ieri a închis cu un câștig de 2,6%, cea mai bună evoluție începând cu 20 iunie, potrivit MarketWatch. Principalele burse ale lumii aparent s-au stabilizat marți, după două sesiuni de scăderi consistente pe fondul unui val de vânzări declanșat de rezultatul referendumului din Marea Britanie.

Bursa de la Londra se aprecia cu 1,8% miercuri în jurul prânzului, piața de capital de la Frankfurt a crescut cu 1,2%, în timp ce acțiunile de la Paris și Madrid avansau cu 1,7%, respectiv 2%.

Lira sterlină era cotată la 1,3398 unități față de dolar, în urcare cu 0,4% față de referință. Moneda britanică a deschis sesiunea în stagnare, la 1,3342 unități, și a atins un maxim intraday de 1,3421 unități în cursul dimineții.

Bursele își trag sufletul după Brexit. Regăsirea punctului de echilibru sau o simplă revenire tehnică? CITEȘTE ȘI Bursele își trag sufletul după Brexit. Regăsirea punctului de echilibru sau o simplă revenire tehnică?

O evoluție similară a fost consemnată și în cazul euro, care s-a apreciat până la 1,1104 unități în raport cu dolarul înainte să revină aproape de cotația de la închiderea de marți, de 1.1067 unități.

Cotațiile petrolului înregistrau creșteri de peste 1%, după ce Institutul American al Petrolului a raportat o scădere de 3,9 milioane de barili a stocurilor de țiței din SUA pentru săptămâna încheiată pe 24 iunie, cu aproximativ 1,5 milioane de barili mai mult decât estimau analiștii.

Prețul petrolului Brent avansa cu 1,2%, la 49,14 dolari/baril, în timp ce petrolul WTI era tranzacționat la 48,49 dolari/baril, în creștere cu 1,3%.

Agenția Internațională pentru Energie (IEA) va publica astăzi raportul oficial privind evoluția stocurilor de petrol din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
lira
euro
dolar
brexit