Acțiunile europene au pierdut din avânt, după ce datele privind inflația din SUA au alimentat îngrijorările legate de dobânzi

Acțiunile europene au pierdut din avânt, după ce datele privind inflația din SUA au alimentat îngrijorările legate de dobânzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 feb 2023
Acțiunile europene au încheiat marți în creștere modestă, dar au pierdut cea mai mare partea câștigurilor din prima parte a ședinței, pe fondul datelor privind inflația din SUA, care au alimentat așteptările legate de noi majorări ale dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean STOXX 600 a închis în creștere cu 0,1%, după un avans de până la 0,71% (până aproape de maximul ultimului an) în tranzacțiile de astăzi.

Soros revine la UiPath CITEȘTE ȘI Soros revine la UiPath

Raportul foarte așteptat al Departamentului american al Muncii a arătat că prețurile de consum au accelerat în ianuarie, ceea ce ar putea menține Fed pe o traiectorie moderată de majorare a ratei dobânzii.

Prețurile de consum au urcat cu 0,5% în ianuarie, cea mai mare creștere din ultimele trei luni, impulsionate de costurile energiei și ale locuințelor.
 
Piețele europene au reacționat la datele privind inflația din SUA, având în vedere așteptările ca Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Angliei să urmeze probabil deciziile de politică monetară ale Fed, a declarat Stuart Cole, economist șef la Equiti Capital, citat de Reuters.
 
Mai aproape de casă, datele au arătat că ocuparea forței de muncă în zona euro a crescut de două ori mai repede decât era anticipat în ultimul trimestru, ceea ce indică presiuni mai mari pe inflația CORE și ar putea menține ratele dobânzilor la un nivel ridicat pentru mai mult timp.
 
Gabriel Makhlouf, membru al consiliului guvernatorilor BCE, a declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că banca ar putea majora ratele dobânzilor peste 3,5% și că probabil nu le va mai reduce în acest an.
 
Indicele STOXX 600 a crescut cu 8,8% până acum în 2023.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene