Volume mici la BVB. Tranzacții de tip deal cu acțiuni Romgaz – mai mult de un sfert din rulajul pieței

Volume mici la BVB. Tranzacții de tip deal cu acțiuni Romgaz – mai mult de un sfert din rulajul pieței

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 feb 2023

Susținerea la slabă la cumpărare a lăsat loc unei sesiuni „roșii” la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursele dezvoltate se află într-o etapă de indecizie după raliul furibund de început de an. Pe piața românească de capital, această nehotărâre se resimte în primnul rând prin fenomenul retragerii de la tranzacționare a investitorilor.

Cu transferuri de numai 3,23 milioane lei într-o zi în care cotația a avansat cu 0,84%, până la prețul de 0,4800 lei/acțiune, titlurile OMV Petrom (SNP) au reușit să fie pe primul loc în clasamentul actviității din piața reglementată.

ULTIMA ORĂ Romgaz a primit licență de furnizor de electricitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Romgaz a primit licență de furnizor de electricitate

Rulajul pieței de acțiuni a fost de doar 29,06 milioane lei (5,93 milioane euro), și aceasta inclusiv prin aportul unor tranzacții speciale din piața deal în valoare de 8,40 milioane lei cu acțiuni Romgaz Mediaș (SNG). Pe segmentul regular, acestea au adunat schimburi de 1,96 milioane lei într-o ședință în care cotația a suferit un declin de 0,75%, până la prețul de 39,90 lei/acțiune.

Tot într.o notă negativă s-au aflat și simbolurile care au marcat ultimul deceniu de la BVB: -1,20%, până la prețul de 19,72 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat volume echivalente cu 2,83 milioane lei, și -0,48%, până la prețul de 2,0700 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au întrunit o activitate de 1,32 milioane lei.

SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank

Sunt mișcări care au avut forța de a trage în jos piața în ansamblul ei: -0,35% pentru indicele compozit BET-XT, -0,17% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.080,99 de puncte, -0,15% pentru indicele energetic BET-NG și -0,42% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.284,39 de puncte se află în interiorul unei formațiuni de triuznghi ascendent care se apropie de apex, așa cum se vede pe graficul atașat.

Volume mici la BVB. Tranzacții de tip deal cu acțiuni Romgaz – mai mult de un sfert din rulajul pieței

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit pe alte 2 simboluri, respectiv pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care au staționat la prețul de 13,50 lei/acțiune, și pe titlurile Electrica (EL) care au scăzut cu 1,45%, până la prețul de 8,86 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica