Acțiunile europene, cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 2 ani

Acțiunile europene, cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 2 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 feb 2018

Acțiunile europene au încheiat săptămâna cu un declin de 5%, cea mai abruptă coborâre săptămânală din februarie 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, indicele pan-european Stoxx 600 a pierdut 1,5%, încheind ședința la 368,61 puncte, minimul ultimelor 6 luni. Bursa de la Frankfurt a pierdut 1,3%, cea de la Paris, 1,4%, iar cea londoneză, 1,1%.

"A fost, cu siguranță, o săptămână haotică pentru piețele globale, pe fondul temerilor legate de presiunile inflaționiste și dobânzile în creștere", spune Lukman Otunuga, analist la FXTM, citat de Reuters.

O nouă companie intră astăzi la tranzacționare pe sistemul alternativ al BVB CITEȘTE ȘI O nouă companie intră astăzi la tranzacționare pe sistemul alternativ al BVB

Indicele V2TX, care măsoară volatilitatea pieței în zona euro, a urcat pe parcursul zilei de vineri la un nou maxim post-Brexit, de 36,54 puncte, încheind ședința la 34,74 puncte.

Evoluția negativă a burselor europene are loc în contextul în care bursa americană se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână de după criza financiară din 2008. Ieri, bursa de pe Wall Street a închis din nou în scădere, iar indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat a doua cea mai mare scădere din istoria sa, de 4,2%.

Dow Jones este din nou în scădere în ultima parte a ședinței de astăzi, în pofida faptului că a deschis în urcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
actiuni
stoxx 600
bursa
declinpie