Acțiunile europene încep săptămâna în revenire

Acțiunile europene încep săptămâna în revenire
scris 31 ian 2022

Acțiunile europene încep noua săptămână în revenire după ce, vineri, au încheiat cea mai slabă săptămână din ultimele peste două luni. Investitorii își îndreaptă atenția spre ședințele de politică monetară ale Băncii Centrale Europene (BCE) și Băncii Angliei, programate zilele viitoare, în contextul îngrijorărilor legate de înăsprirea monetară, inflației în creștere și tensiunilor geopolitice.

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu circa 1,1% după cea mai mare scădere săptămânală din ultimele peste două luni. Indicele a scăzut timp de patru săptămâni consecutive, încheind săptămâna trecută cu un declin de peste 2%.

Furnizorii de energie riscă să se calce pe picioare cu statul, la coadă la bănci CITEȘTE ȘI Furnizorii de energie riscă să se calce pe picioare cu statul, la coadă la bănci

Indicele CAC 40 (Paris) crește cu 0,9%, iar DAX (Frankfurt) urcă cu 1,34%.

Acțiunile din domeniul rehnologiei urcă cu peste 2% după un declin de circa 13% de la începutul lunii. De altfel, titlurile companiilor din tehnologiei aunt pe cale să încheie cea mai slabă lună din ultimii 13 ani.

Acțiunile Vodafone cresc cu 3,4% după anunțarea unui parteneriat cu Intel pentru a-și dezvolta propria arhitectură de cipuri pentru rețelele OpenRAN (rețele de acces radio deschise).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene