Acțiunile europene și contractele futures pe indicii americani cresc pe fondul sancțiunilor limitate împotriva Rusiei. Aurul scade

Acțiunile europene și contractele futures pe indicii americani cresc pe fondul sancțiunilor limitate împotriva Rusiei. Aurul scade

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2022

Acțiunile europene cresc miercuri, pe fondul sancțiunilor limitate adoptate împotriva Rusiei, dar și al rezultatelor financiare bune publicate de o serie de companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu 0,65% în jurul orei 12:00, ora României. Ieri, indicele a recuperat pierderile de până la 2% consemnate în prima jumătate a zilei și a închis tranzacțiile cu un avans de aproximativ 0,10%.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Barclays, Rio Tinto și Stellantis sunt o câteva dintre companiile care au anunțat astăzi rezultate financiare peste așteptări.

Contractele futures pe indicii americani sunt și ele în creștere modestă după declinul de ieri. S&P 500 a intrat, marți, în teritoriu de corecție pentru prima dată în ultimii doi ani.

Aurul, activ de refugiu, scade de la 1.900 de dolari uncia (preț spot), în contextul revenirii interesului pentru acțiuni și active mai riscante.

Bitcoin este în creștere cu 3,6%, la 38.949 dolari.

Președintele american Joe Biden a anunțat ieri noi sancțiuni împotriva Rusiei. Acestea vizează două bănci și trei oligarhi ruși.

"Impunem sancțiuni dure, mai dure decât în 2014, și suntem pregătiți să impunem și altele I-am spus lui Putin față în față că vom impune sancțiuni Sancționăm 2 bănci mari: VEB și banca militară. Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească", a declarat Biden.

Și Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat ieri sancțiuni limitate împotriva Rusiei, însă, la fel ca SUA, au semnalat că sunt pregătite să ia măsuri suplimentare dacă președintele rus, Vladimir Putin, nu revine asupra deciziilor pentru a reduce tensiunile legate de Ucraina.

Luni seara, președintele rus, Vladimir Putin a ordonat armatei, "să mențină pacea" în teritoriile separatiste din Ucraina, cărora le-a recunoscut independența.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
sanctiuni
biden
rusia
sanctiuni rusia