Acțiunile americane scad în așteptarea reacției Washingtonului la deteriorarea situației din Ucraina. Bursele europene recuperează pierderile UPDATE S&P 500 intră în teritoriu de corecție pentru prima dată în 2 ani

Acțiunile americane scad în așteptarea reacției Washingtonului la deteriorarea situației din Ucraina. Bursele europene recuperează pierderile UPDATE S&P 500 intră în teritoriu de corecție pentru prima dată în 2 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 feb 2022

Acțiunile de pe Wall Street scad în prima parte a tranzacțiilor marți, în timp ce bursele europene au recuperat pierderile precipitate de escaladarea tensiunilor în Ucraina, în condițiile în care investitorii analizează impactul potențial al sancțiunilor economice anunțate până acum împotriva Rusiei și așteaptă reacția SUA la decizia Moscovei de a recunoaște independența provinciilor separatiste Donețk și Luhansk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE Ora 23:10 S&P 500 a intrat în teritoriu de corecție pentru prima dată în ultimii doi ani. Indicele a închis în scădere cu 1,01%, la 4.304,76 puncte, nivel aflat cu peste 10% sub cea mai recentă valoare record, înregistrată la începutul lunii ianuarie.

Dow Joes a consemnat un declin de 1,42%, iar Nasdaq s-a depreciat cu 1,23%.

UPDATE Ora 22:00 Principalii indici bursieri americani consemnau deprecieri de până la 1,2% după ce președintele Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Dow Jones se depreciază cu 1,17%, S&P 500 cu 0,73%, iar Nasdaq Composite cu 0,80%.

Biden a transmis că Rusia nu se mai putea împrumuta pe piețele din Vest.

"Impunem sancțiuni dure, mai dure decât în 2014, și suntem pregătiți să impunem și altele. I-am spus lui Putin față în față că vom impune sancțiuni
Sancționăm 2 bănci mari: VEB și banca militară. Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Lucrăm cu Germania ca Nord Stream 2 să nu pornească. Vom continua să furnizăm arme defensive Ucrainei. Am autorizat azi noi mutări de trupe în statele baltice: Estonia, Letonia și Lituania”, a declarat Biden, care a avertizat că noi sancțiuni vor urma dacă Rusia își continuă sancțiunile.

Președintele rus, Vladimir Putin a ordonat, ieri seara, armatei "să mențină pacea" în teritoriile separatiste din Ucraina, cărora le-a recunoscut independența.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat astăzi sancțiuni limitate împotriva Rusiei, însă au semnalat că sunt pregătite să meargă mai departe dacă președintele rus, Vladimir Putin, nu revine asupra deciziilor pentru a reduce tensiunile legate de Ucraina, scrie Bloomberg.

VIDEO Volkswagen a pierdut automobile în valoare de 155 milioane de dolari în urma incendiului navei Felicity Ace CITEȘTE ȘI VIDEO Volkswagen a pierdut automobile în valoare de 155 milioane de dolari în urma incendiului navei Felicity Ace

Statele Unite, care au sancționat deja cele două teritorii, urmează să impună propriile măsuri, președintele Joe Biden fiind așteptat să țină un discurs în următoarele ore.

Acțiunile primelor două mari bănci rusești, Sberbank și VTB, s-au apreciat după ce nici UE și nici Marea Britanie nu le-au inclus în pachetele inițiale de sancțiuni.

Indicele bursier paneuropean Stoxx Europe 600 a recuperat pierderile de până la 2% consemnate în prima jumătate a zilei și a închis tranzacțiile cu un avans de aproximativ 0,10%.

În SUA, indicele Dow Jones consemna un declin de 1,30% în jurul orei 20:00 (ora României), S&P 500 se deprecia cu 0,97%, iar Nasdaq Composite cu 1,26%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
actiuni americane
rusia
ucraina
invazie ucraina
sanctiuni economice