Acțiunile Fondului Proprietatea scad cu aproape 2% în ziua închiderii ofertei de la Hidroelectrica

Acțiunile Fondului Proprietatea scad cu aproape 2% în ziua închiderii ofertei de la Hidroelectrica

Sursa foto: Yurii Tymchuk | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 iul 2023

În contextul conturării unui preț de 104 lei/acțiune în operațiunea de piață premergătoare ofertei de la Hidroelectrica, investitorii s-au repliat și au pus presiune la vânzare pe acțiunile Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu piețele financiare americane închise cu ocazia Zilei Naționale a SUA, bursele europene au fost în suferință din punctul de vedere al lichidității. Slăbiciunea s-a simțit și la nivelul cotațiilor, tendința fiind de depreciere pentru indicii principali de la Londra, Paris și Frankfurt.

BVB a fost în aceeași notă a unor volume  slabe, cu un rulaj de numai 26,99 milioane lei (5,45 milioane euro) al pieței de acțiuni. Cea mai intensă activitate, în echivalent 7,30 milioane lei, s-a înregistrat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au suferit un declin de 1,9000 lei/acțiune, în contextul în care ultima indicație din partea consorțiului de intermediere a ofertei de la Hidroelectrica (H2O) a fost pentru un preț de 104 lei/acțiune, risipind așteptările pentru o închidere în maximul de 112 lei/acțiune.

DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica CITEȘTE ȘI DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica

Titlurile OMV Petrom (SNP) și-au continuat puseul de apreciere, câștigând 1,18%, până la prețul de 0,5160 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,87 milioane lei. Titlurile celuilalt păroducător de gaze naturale, Romgaz (SNG), au avansat cu 0,23%, până la prețul de 44,35 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 4,63 milioane lei.

Pe volume echivalente cu 2,51 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,06%, până la prețul de 20,98 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 14,84 miliarde lei (3,00 miliarde euro).

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Sunt mișcări care au favoriuzat aprecierea cu 0,15% a indicelui reprezentativ BET care la nivelul de 12.560,63 de puncte se află în zona maximelor acestui an, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Fondului Proprietatea scad cu aproape 2% în ziua închiderii ofertei de la Hidroelectrica

Indicii sectoriali au avut evoluții divergente, respectiv o apreciere de 0,48% a indiceleui energetic BET-NG și un recul de 0,60%, până la nivelul de 48.745,04 puncte a indicelui financiar BET-FI care a fost negativ influențat de scăderea acțiunilor Fondul Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica