Acțiunile Hidroelectrica adună tranzacții de 67 milioane lei la BVB

Acțiunile Hidroelectrica adună tranzacții de 67 milioane lei la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 iul 2023

Prețul titlurilor cu simbolul H2O s-a stabilizat într-o zonă care conferă producătorului de energie hidro o capitalizare bursieră de 50 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 3 sesiuni cu volume excepționale, lichiditatea s-a atenuat pe acțiunile Hidroelctrica (H2O). Acestea au adunat, totuși, schimburi relevante, însumând 67,23 milioane lei după 6 ore de tranzacționare din ședința de astăzi de la BVB. Titlurile companiei se apreciau cu 0,09%, până la prețul de 111,50 lei/acțiune, care conferă acesteia o valoare de piață de 50,15 miliarde lei (10,15 miliarde euro).

Cotația a gravitat și vineri căre reperul de 112,00 lei/acțiune care a fost maximul coridorului ofertei publice de listare cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,88 miliarde euro) derulată de Fondul Proprietatea (FP). Cea mai ridicată valoare a fost atinsă în prima zi din ringul bursier la nivelul de 115,00 lei/acțiune.

OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze

Susținerea la cumpărare este asigurată și de includerea noului emitent în structura indicilor internaționali de companiile de evaluare financiară MSCI și FTSE Russell în condițiile în care Hidroelectrica are deja un procentaj de 14,41% în componența indicelui reprezentativ BET de la BVB. Fondurile de investiții străine care copiază indicii își vor face pachetele încă din cursul acestei luni, a declarat pentru Profit.ro Răzvan Raț, director general adjunct la SSIF BRK Financial Group din Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
fondul proprietatea
razvan rat
brk financial