Acțiunile Hidroelectrica, OMV Petrom și Banca Transilvania acaparează lichiditatea de la BVB

Acțiunile Hidroelectrica, OMV Petrom și Banca Transilvania acaparează lichiditatea de la BVB

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 apr 2024

Bursa a revenit cu o sesiune pozitivă care amendează secvența corectivă recentă însă pe volume concentrate pe câțiva emitenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Impulsul de vânzare de pe bursele lumii nu s-a consumat și un raliu furibund din sesiunea europeană a fost respins în prima parte a orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange. Totuși, respectiva mișcare nu s-a suprapus întru totul cu sesiunea de la BVB, astfel încât piața de la București a avut răgaz pentru o închidere pozitivă.

Tabloul indicilor a fost pe linei colorat în nuanțe de verde: +0,59% pentru indicele compozit BET-XT, +0,32% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 60.331,04 de puncte, +0,53% pentru indicele energetic BET-NG și +0,64% pentru indicele reprezentativ BET care, la nivelul de 16.919,27 de puncte, este într-o mișcare neconcludentă în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Hidroelectrica, OMV Petrom și Banca Transilvania acaparează lichiditatea de la BVB

Revenirea pe creștgere este însoțită de volume. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 67,52 milioane lei (13,57 milioane euro), însă concentrat în proporție de 73,93% pe acțiunile de pe podium, care toarte au închis peste referință: +0,15%, până la prețul de 132,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat tranzacții de 28,46 milioane lei, +0,88%, până la prețul de 0,6850 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au însumat schimburi de 11,70 milioane lei, și +1,05%, până la prețul de 28,75 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au întrunit o activitate de 9,75 milioane lei.

Chimcomplex numește un britanic ca CEO. Plan de reducere costuri după căderea din 2023 CITEȘTE ȘI Chimcomplex numește un britanic ca CEO. Plan de reducere costuri după căderea din 2023

Aprecieri de amplitudine similară, +0,19%, au avut titlurile Romgaz (SNG), ce au închis la prețul de 51,80 milioane lei o ședință în care au cumulat transferuri de 3,83 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce s-au stabilizat la prețul de 0,5160 lei/acțiune, în condițiile unei lichidități în echivalent 2,47 milioane lei.

În rest, reperul unor volume de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 acțiuni, respectiv titlurile Aquila Part Prod Com (AQ), ce au staționat la prețul de 1,1600 lei/acțiune și cele ale Transport Trade Services (TTS,) care au crescut cu 2,50%, până la prețul de 26,65 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica