Acțiunile OMV Petrom ridică volumele de la BVB

Acțiunile OMV Petrom ridică volumele de la BVB

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 feb 2023

Bursa românească a avut o sesiune de indecizie, cu oscilații mici la nivelul indicilor și al celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele DAX40 de la Frankfurt a avut intraday un salt care l-a catapultat peste nivelul de 15.600 de puncte, unde câștigul de la începutul anului este de 20%. Mișcarea a fost amendată de vânzători, în condițiile în care. la New York Stock Exchange, tabloul a fost preponderent „roșu”.

Aceeași prudență a existat și la Bursa de Valori București, unde investitorii au fost mai degrabă în tatonare. Sesiunea ar fi fost chiar una de lichiditate slabă dacă nu transferuri de 17,19 milioane lei cu titluri OMV Petrom (SNP) ar fi ridicat la 42,98 milioane lei (8,79 milioane euro) rulajul pieței e acțiuni. Cotația companiei petroliere a coborât cu 0,53%, până la prețul de 0,4725 lei/acțiune.

SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Operatorul centralei Cernavodă a cumpărat peste o treime din ultima emisiune de obligațiuni a CEC Bank

Inedit pentru clasamentul de la BVB, a 2-a activitate a zilei, de 5,45 milioane lei, am consemnat-o pe titlurile One United Properties (ONE), companie care de dimineața a anunțat obținerea autorizației pentru construcția One Lake District. Știrea a adus o apreciere de 1,60% a titlurilor developerului imobiliar, până la prețul de 0,8890 lei/acțiune.

Tot pozitivă, cu un avans modest, de 0,10%, a fost și închiderea pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au stabilizat la prețul de 19,82 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 3,80 milioane lei. Pe tranzacții de 3,36 milioane lei, cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a coborât cu 1,18%, până la prețul de 13,44 lei/acțiune, pe un impuls puternic descendent imprimat cu o zi înainte de raportarea financiară anuală preliminară ce a indicat o stagnare a profitului net la 1,34 miliarde lei, dar și de știrea potrivit căreia banca-mamă din Franța este anchetată de autoritățile de resort din SUA pentru operațiunile sale din SUA.

OMV Petrom confirmă, indirect, că va adopta o decizie de investiție favorabilă în proiectul Neptun Deep CITEȘTE ȘI OMV Petrom confirmă, indirect, că va adopta o decizie de investiție favorabilă în proiectul Neptun Deep

Sunt mișcări de sens contrar care arată o nehotărâre în piață încă și mai vizibilă la nivelul indicilor, cu evoluții divergente și de amplitudine mică: -0,18% pentru indicele compozit BET-XT, +0,11% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 50.082,17 de puncte, -0,47% pentru indicele energetic BET-NG și -0,12% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.230,72 de puncte testează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile OMV Petrom ridică volumele de la BVB

Titlurile companiei Purcari Wineries (WINE) s-au depreciat cu 0,87%, până la prețul de 9,10 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,71 milioane lei. Compania a notificat piața că fondurile Firebird înregistrate în insulele Cayman și având capital american destinat spațiului ex-sovietic au ajuns la o deținere de peste 5% din titluri.

Interes relevant prin prisma volume,or a mai existat pe 2 emitenți din sectorul energetic, ambele simboluri înregistrând declin: -0,34%, până la prețul de 43,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearlectrica (SNN), care au adunat transferuri de 2,95 milioane lei și -0,86%, până la prețul de 40,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au avut un rulaj de 2,26 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica